jay886 napisal/-a:Hja... pri 50 konjih bi meni tudi jermen držal verjetno 1x dlje. (recimo brp 500)
Ti pa le pogumno na pravi moped... Meni je sedaj bugijev bil skoraj poslan na dom , ampak sem pravi čas videl to kaj sedaj vozim na avto.net AC se tak al drugače počasi pridružil zgodovinarjem iz japonske (redki pojavi)

ne čakaj predolgo

V suhem vremenu pri vsaki furi 3-5 krat treniram dvigovanje na zadnji kolesi kar je zelo obremenjujoče za jermen. Normalno se mi zdi, da hvališ svoj moped vendar vseeno malo podcenjuješ AC 700, ko ga primerjaš z BRP 500. Po mojem ima BIF pravi odnos, on zelo hvali svojo 650-ko, ampak ga še nisem zaznal, da bi podcenjeval drugo znamko. Če je prodajnik, je sigurno uspešen.
Nekje na tem forumu so bili podatki o moči posameznih mopedov, ki so cca 2 leti stari, pobrani pa iz neke ameriške spletne strani:
Arctic Cat 1000 H2 EFI 4x4 66
Can-Am Outlander 800R EFI 67
Yamaha Grizzly 700 46
Polaris Sportsman 850 XP 69
Suzuki KingQuad 750 50
Can-Am Outlander 650 EFI 55
Polaris Sportsman 800 EFI 53
Arctic Cat 700 H1 EFI 4x4 49
Jaz sem zamenjal računalnik in pridobil cca 10%, torej blizu BRP 650 s katerim rad primerjam svoj moped. BRP še nisem vozil, verjamem pa, da je Rotax boljši. Za vse ostalo pa me do danes še nobeden ni prepričal, da bi bil BRP boljši. Imam približno toliko km kot ti, stroški so pa bili sledeči:
- servis na 500 km - 110€
- servis na 3.000 km(50 ur) - 110€
- servis na 6.000 km(100 ur) - 23€ (sam naredil)
- pri 9.000 km menjal akumulator - 47€(star je za rezervo)
- pri 3.700 km menjal gume - 160€
- pri cca 11.000 km(200 ur) nameravam menjat gume - 170€(imam v garaži) in sam narediti servis 23€
- pogonski jermen - 110€ (imam v garaži - čakal bom baje do 20.000km)
V garanciji, ki traja 2 leti, mi je zamenjal semering, motorček za vklop 4x4 in spojil žico za gretje ročk.
V Ameriki je BRP po ceni enak kot Polaris, AC in Japonci, če ne celo cenejši. Še vedno trdim, da je za 20-30% precenjen. To so ugotovili tudi na hrvaškem Croline. Lastnica in ekipa SS so zelo agresivni in po mojem zato zaenkrat še dokaj uspešni v Sloveniji. Po mojem pa se ljudje vseeno počasi osveščajo

. Ker sem računovodja, sem si pogledal nijihove izkaze uspeha in za leto 2011 je videti upad prihodkov za 1 mio iz cca 7 mio na 6 mio. Za leto 2012 še ni podatkov. Za razliko od njih pa prihodki WBC in......, ne smem delati reklame, naraščajo. Podatki so javni, lahko si jih na spletu preveri in upam, da ni nič narobe, če sem to tudi napisal. Drugače me pa Jaka in ostali vodilni na tem forumu lahko zbrišete. Skratka, v kolikor bi SS znižal cene za realnih 20%, bi firma šla

Škoda, ker v tem primeru bi tudi jaz kupil BRP, moram priznat, da mi je kar simpatičen moped, da ne bo kdo mislil, da ga ne maram