Nakup štirikolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
new driver
Začetnik
Reactions:

Nakup štirikolesnika

Odgovor Napisal/-a new driver » 29 Apr 2007, 17:05

Z ženo sva si omislila 4 kolesnik.Sedaj pa tisto najtežje
1 Rada bi prevozilna daljše ture vsaj 150 km v kosu.
2 Ali so primerni za take ture oz v čem je finta ?
3 Kateri tip in moč motorja naj si nabaviva ?
4. Kaka je poraba na 100.km
5 Kolikšen je strošek za neko normalno obleko

Kot vidite nimava pojma , ve kdo odgovor
Hvala vsem ki se vam da pisati v tako lepih dnevih
LP Ljubo

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 29 Apr 2007, 17:15

Pozdravljen na forumu!

Štirikolesniki sicer so primerni zato kar si napisal, vendar tak, ki bi vama nudil maks udobje v dvoje tudi na dolge ralcije, lahko stane tudi do 12.000 :eur :? . Zato najprej napiši, koliko denarja si sploh pripravljen odšteti za vse skupaj (z opermo vred), pa ti bomo potem lažje svetovali.

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

new driver
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a new driver » 29 Apr 2007, 17:18

Max 7000 eur z opremo
LP Ljubo

new driver
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a new driver » 29 Apr 2007, 19:40

Vsi jasno govorite v ceni , ma jasno samo tisto glavno pred nakupom nekoga ki se na nič ne zastopi na 4 kolesnike kot je
1 kaj je delevni stroj in kaj športni
2 zračno hlajenje oljno-zračno, vodno hlajenje
" želja po daljši turi (vsaj to pride v poštev kar oddtehta pri naju z ženo) in ne kako se bom vozil po nemogočih terenih z ženo zadaj ) vsaj z njo ne , mogoče ko bom sam a to ni prioriteta pri nakupu
# Najbolj važno mi je pri nakupu VARNOST, moč motorja ampak ne za dirkanje po dolinah in strminah, ampak samo zaradi daljših voženj da z mojo ljubico začneva enkrat malo uživati kot nekeka bikera čeprav to nebi bila. Razmišljal sem tudi o biku a se žena strinja samo 50 % Skrbi jo varnost ,upam da se nisem preveč izdal
Postavil bi še kako tehnično vprašanje a ga ne vem saj se na ta užitek ne spoznam
Hvala za kakršno koli pomoč
LP vsem ki so že v tem fohu
LP Ljubo

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 29 Apr 2007, 20:11

Pozdravljen na forumu. Prvo kot prvo, si začel pravilno - včlanil si se na forum, kjer mrgoli ljudi z izkušnjami in ki so ti pripravljeni pomagati. :D

Za 7000 :eur z opremo se da dobiti že kar nekaj štirikolesnikov.

Delovni ali športni - razlik med njima je veliko, mogoče ti prav pride podatek, da imajo delovni (v večini) boljšo zaščito voznika in sopotnika pred blatom in ostalimi izpodgum letečimi zadevami.
Hlajenje naj te ne zanima - vsi hladijo zadovoljivo, tako zračno kot vodno hlajeni.
Moč motorja ... hm ja vsaj 300 ccm-jev pod ritjo - že zaradi občutka.
Kar se varnosti sopotnice tiče - zadaj dokupiš "tavelik" kufer z naslonjalom, pa se bo počutila kot v fotelju. ;)

Kako velik štirikolesnik si bosta privoščila je odvisno tudi od vajine teže in postave. Če sta bolj šlang vam bo pasal tudi kakšen športni model.

Modeli, v tem cenovnem rangu:
AC 250 2x4
ADLY 300S in U
Linhai 300 4x4
CFMOTO 500A

Zgoraj napisano je moje mnenje, tvoje pa si boš ustvaril z obiskom nekaj salonov oz. prodajalcev, pa kakšno testno vožnjo ti tudi priporočam.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 29 Apr 2007, 20:40

Pozdravljen Ljubo!
Za dolge vožnje v dvoje priporočam nekoliko večji delovni model, ker so manj občutljivi na spremembo težišča zaradi dveh oseb, pa tudi bolj udobni so kar znaš ceniti po nekaj urah vožnje :D Začetni model je Linhai 300,(Branko jih je naštel od najmanjšega do največjega) manjši modeli niso ravno najudobnejši na dolgih vožnjah, pa tudi voznik mora imeti kar nekaj izkušenj da obvlada vožnjo v dvoje.
Pričakuj pa porabo goriva okoli 10+-2l.
Če se bosta vozila bolj po odprtih cestah je bolje nekoliko močnejši motor, zato da ne delaš napoto po cesti.
Obvezno pa pred nakupom preizkusit čim več različnih vozil, bo odločitev potem lažja.
Po opremo pa v Louisa, v spremstvu kakega motorista :!:

Pa še nasvet moje drage, kupta si vsak svojega :rrr: bo večji žur :D

:lokostrelec

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 29 Apr 2007, 22:01

Ti bom kar direktno napisal: samo zadnja dva prideta v poštev, oz. konkretneje, samo zadnji Brankov predlog. Tale http://www.atv-quad.si/atv_quad_ponudba ... _quad.html je cenovno zelo ugoden. Prava izbira, pa je po moje tale http://www.bolha.com/oglas2332032 K ceni 6700 € dodaj še kakih 1000 do 1500 € za zasilno opremo (kovček, ki je obvezen na takih turah, čelade, oblačila, čevlji, rokavice).

Če pa sta mlajša, z malo kilogrami, se rada stiskata in sta avanturista, lahko poskusita tudi kakšnega delovnega AC 250 http://www.editrade.si/?content=53 ali športnega Adly300 http://www.bolha.com/oglas2301424. Vendar verjemi, da vaju bo stiskanje kmalu minilo. :D

Vsa našteta vozila so homologirana za dve osebi. Nametal sem ti kar nekaj povezav. Poišči naslove in telefonske številke prodajalcev ter se dogovori za preizkus. Verjemi, da so vsi v redu in ti bodo radi realno svetovali, ter pomagali pri nakupu.

Pri omenjenih trgovcih boš dobil tudi nekaj opreme (ali pa vsaj nasvet, kako čimceneje do nje).

Slika

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 29 Apr 2007, 22:21

Tukaj imaš tri glavne skupine (Yamahinih) 4 ciklov, kjer lahko lepo vidiš razliko:
DELAVCI - ATV:
Slika

ŠPORTNI-DELAVNI:
Slika

ŠPORTNI - QUADI:
Slika

Predlagam ti, da si vzameš vsaj 2 dni časa in si najprej prebereš forum,pregledaš slike in video posneteke ker imaš od vsake skupine že nekaj napisanega in boš dobil bolj jasno sliko, kaj lahko od posamezne skupine pričakuješ.
Za konkreten model se boš pa lahko odločil šele, ko boš zadeve malce preizkusil in boš videl, kaj ti bolj leži.
Kar se tiče tvoje skrbi glede varnosti, naj ti povem, da je ta največ odvisna od voznika(prestavljanje teže telesa) in ne od quada. Vsaka skupina 4ciklov se tako na terenu kot na asfaltu in tudi v ovinkih precej drugače obnaša. Vendar ko boš 4cikel spoznal in ko boš spoznal tehniko vožnje boš ugotovil, da lahko vsakega relativno varno in tudi hitro voziš.
Aja, pa pazi še na homologacijo, če se želiš voziti po cestah, ker je nima vsak 4cikel.
Sicer pa se pridružujem mnenju VIP-a, da je najlepši žur, če imata vsak svoj 4cikel. :D Tudi midva razmišljava o tem.... :rrr:

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Apr 2007, 22:30

Dobrodošel Ljubo !

Glede na mojih mnogo prevoženih kilometrih po cestah v stilu "bajkerja" sem sledečega mnenja ( če bi bile finance bi se odločil)
500 ccm-predvsem zaradi varnosti.Moped mora skočiti brez problema in brez napora 90-100 km/h, kajti na daljših popotovanjih sem v koloni moteč dejavnik,ki ga z prehitevanji in izsiljevanji spravljajo v nevarnost.Če brez problema vozim tekoče z prometom,tega ni.To govorim za daljša potovanja, kjer je potrebno včasih skočiti tudi na hitro cesto.
So pa športni modeli malce manj udobni kot 4x4 modeli,le ti sicer porabijo kakšen liter bencina več, vendar na njih lahko naložiš več prtljage (za boljšo polovico bo tudi to pre-malo 8) )
Po izkušnjah lastnikov Adlya 300 bi bilo to za začetek dovolj.Obstaja tudi utility različica Adlya na katerega gre več prtljage.Vendar le za začetek,kajti kmalu se boš začel ozirati za kaj močnejšim (zasvojenost začne delovati hitro)
Glede na ceno oz eure,ki si jih ponudil-gre moj glas Adlyu.Če pa imaš raje avtomatika pa Linhaiu 2x4.
Za opremo pa le povprašaj pri Louisu.Se dobi dobra roba po zelo ugodnih cenah.
Če pa si iz okolice Lj, ti lahko za kakšen dan odstopim svojega Sym-a, da malce "povohaš" vse skupaj !

Odgovori