Kupiti ATV na firmo ali ne??

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
kostrun
Začetnik
Reactions:

Kupiti ATV na firmo ali ne??

Odgovor Napisal/-a kostrun » 22 Feb 2013, 09:39

Pozdravljeni

Ima kakšen izkušnje z nakupom atv na podjetje?

Kako se to najbolj elegantno naredi , ima kdo kakšen predlog?

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Re: Kupiti ATV na firmo ali ne??

Odgovor Napisal/-a BossZ » 22 Feb 2013, 18:45

Slišal sem prigodo, da je kolega (od kolega) kupil ATVja s plugom za potrebe pluženja okoli poslovnih prostorov.

In da mu je potem inšpektorica vrgla račun ven, rekoč da je to prestiž in da ne rabi, da je prevelik strošek, pa to...

Ko je ta kolega (od kolega) rekel, da če mu bo vrgla ven ta račun, bo šel, pa kupil traktor s plužno desko, tam nekje okoli 100.000 EUR...

Torej.. Če upravičiš, potem je lahko na firmo.

Tudi sam razmišljam, da bi dal na firmo, ker imamo polno nekih zadev, kjer se to lepo uporablja. Pa resno plužim okoli pisarn z njim...

Lp ,Boštjan

Vedno se najde čas za eno furco...

kostrun
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a kostrun » 22 Feb 2013, 22:40

Kako je pa z najemom, ima kakšen izkušne , že kdo daja v najem atv?

Potreboval bi eden osnutek pogodbe in cene.

Lp

Uporabniški avatar
sandii
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandii » 22 Feb 2013, 23:16

kostrun napisal/-a:Pozdravljeni

Ima kakšen izkušnje z nakupom atv na podjetje?

Kako se to najbolj elegantno naredi , ima kdo kakšen predlog?

Nobene elegance kupiš na firmo pa je samo pozabi na uhodni DDV.

L.P.Sandii

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 23 Feb 2013, 08:15

Sem že nkrat neje napisal , da na firmo ga lahko daš sam ddv ja pa ne moreš odbiti ker mora pisati , da je to delovni stroj. To mora boti pa v homologaciji določeno.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Feb 2013, 10:18

kostrun napisal/-a:Kako je pa z najemom, ima kakšen izkušne , že kdo daja v najem atv?

Potreboval bi eden osnutek pogodbe in cene.

Lp
V najem daje pri nas Ski&Sea... novo 650 in 1000xtp. Cene so okoli 150eur na dan in 400e kavcije (v primeru nesreče gre ta denar za odbito franšizo)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Feb 2013, 16:57

Tale je kupljen na firmo, ki ga uporablja za vdrževanje in čiščenje površin, parkirišč itd..itd.. Firma je tudi registrirana za opravljanje take dejavnosti.
Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Maj 2013, 10:13

pozdravljeni!!No tudi sam se zanimam za to zadevščino.Po pogovoru z davčno službo je dejansko nemogoče kupiti atv na firmo.ker mora v homologaciji izrecno pisat delovni in tovorni.Pa še neke šifre morajo bit..tako da tudi za delo na kmetiji za kar ga uporabljam sam ne pride v poštev.če pa slučajno kdo pozna kakega mojstra na homologacijah da bi to zadevo upisal v kartonček bi se pa priporočal za kontakt.dobi za gajbo če mi spelje da dobim ddv nazaj od motorja.:) če pa niso papirji uštimani tako kot morajo bit te lahko davčna kaznuje tudi za nazaj.mene so na srečo takoj prvi mesec ko sem dobil ddv nazaj tako da še ni bilo obresti na ddv ki je bil vrnjen.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Maj 2013, 11:08

BUGI is back!! :mrgreen: =D>

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 06 Maj 2013, 13:42

jay886 napisal/-a:BUGI is back!! :mrgreen: =D>
Z mačko nima problemov, pa ni sledu o njem, oba McCormick-a mu predeta ko singerce Volvo (bager) je tudi zelo poslušen, avto ima nov, skratka nobenih pizdarij, on samo gara iz dneva v dan. Zjutraj gre, zvečer pride and that is it ;) :twisted: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Maj 2013, 14:57

Iskalnik ni za lenuhe, google pa še manj ? :whistle:
amg skupina
Obiskovalec
Re: polaris
OdgovorTo jan 29, 2013 9:34 pm
Bom kar sem prilimal!
Štirikolesnik homologiran kot TRAKTOR!
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6797081
Motor je vozen z izpitom za traktor in je tudi homologiran kot tragtor. Možnost povračila davka

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6797081

http://www.stirikolesniki.si/viewtopic. ... ot+traktor

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Maj 2013, 15:50

Seveda nima problemov, če ga prodaja pa miruje v garaži :D Samo kaj, ko mu ponudbe za ceroske letijo in ne za atv :twisted:

no... lepo ,da se je vrnil med ljudi :finga:

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Maj 2013, 18:02

Jaka mojeter..Se opravičujem ker sem nepismen in nimam časa brskat po netu.in iskat informacije in klicarit po prodajalnah.je res da sem skos zunaj.če sem pa že v jiši pa čuvam otroke ki so še majhni.tako da nemorem veliko pametnega naredit.motor mi ne stoji v garaži.je vsakodnevno u pogonu.res da vsak dan samo par kilometrov..in ne..niso se nehale težave..težave se vrstijo zato tudi iščem pametnega odvetnika.in našel ga bom.ker to ne pelje več nikamor..se opravičujem za pravopisne napake ker mi 2 tamali skačejo po glavi in hočeta risanke gledat..za to povezavo bom pa takoj pogledal.hvala..

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Maj 2013, 19:18

imaš ZS..

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Maj 2013, 19:57

Na žalost še vedno nemorem brat zasebnih sporočil.Mi piše da nisem avtoriziran.tako da....če imaš fb me poišči pod istim uzdevkom pa mi tam napiši.:) ali pa na bugimajstr@gmail.com hvala..

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Maj 2013, 20:43

Kdor ima interes in ga nakaj res zanima, enostavno pobrska po netu ne glede na delo otroke itd...sicer pa nimaš samo ti otroke, družine, dela, problemov itd..itd..tako, da tvoji izgovori niso kaj prida prepričljivi.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Maj 2013, 05:24

Jaka...Ali ni bilo tako hitreje?skratka polaris in grizli..Mogoče se še kakšen najde.hvala vsem ki pomagate. :)

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 07 Maj 2013, 09:26

bugimajstr napisal/-a:....mene so na srečo takoj prvi mesec ko sem dobil ddv nazaj tako da še ni bilo obresti na ddv ki je bil vrnjen.
:o Naredil si dve možni napaki. Zahteval si vračilo, takrat radi pridejo in verjetno si preveč okrog govoril in se lahko za to zahvališ sosedom ali "dobrim"prijateljem. Moral bi razbiti vhodni davek na več obdobij. Dacar drugače ne bi prišel. Če se greš vojno z državo, jo boš izgubil. Torej, potrebno je izkoristiti njihove slabosti, to je nesposobnost in neučinkovitost. Ne se preveč obremenjevati s papirji, ker če pride se bo zelo potrudila, da ti najde napako in zaračuna davek. Ampak še enkrat, ne bo prišla, če ni prijave, ker imajo normo in se jim ne izplača preganjati "malih zajcev".
Kdor ima jajca, predlagam, da za vsak slučaj doregistrira firmo z neko logično dejavnostjo, kupi moped na firmo, na tehničnem te vpraša ali želiš imeti vozilo napisano na fizično osebo, ja, in zadeva je rešena. Pri obračunu davka je potrebno uradnici na UE predložiti fakturo, ker gre za osnovno sredstvo in tu je edina praktična možnost, da ugotovijo nepravilnost. Vendar ona kura v večini primerov ne ve kaj pomeni (ne bom napisal, če slučajno bere...) in druge kratice, ki povedo, da gre za štirikolesnik. Pa tudi, če zdaj berejo, se jim ne izplača izgubljati energijo za "male". Če te pa slučajno dobijo, ti kazni dacarka ne zaračuna ampak poda predlog sodniku za prekrške, kjer pa zadeva za tistih 1.500€, ponavadi zastara 8) .

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Maj 2013, 09:33

Svaka čast!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 07 Maj 2013, 09:58

BIF napisal/-a:Svaka čast!
V bistvu sploh ne gre za nateg. Gre za to, da se ti njim ne pustiš nategniti. Na nek način smo mi v vlogi kupcev, plačujemo davke, da nam prodajalec (beri država) nudi določene storitve. Z ženo plačava na mesec cca 3.500€ raznih dajatev. Kaj dobiva za to?
Policija - vse težave rešim sam, pridejo, če teče kri, drugače ostane civilna tožba, odvetniki...
Sodstvo - ščiti barabe
Šolstvo - če nimaš briljantnih otrok, se faks zelo drago plača
Zdravstvo - 1/2 leta čakaš na prvi pregled, čez 1/2 leta začne zdravljenje, pa to ne velja za ortopedijo ali kardio...., če plačaš si takoj na vrsti. Pa zakaj za :twisted: bi plačal še enkrat?

Koga bo zdaj zadel dvig DDV in krizni davek? :---) :---) :---)
Mislim, da je jasno kdo koga :finga: :finga: :finga:
Zadnjič spremenil notranjc, dne 08 Maj 2013, 08:49, skupaj popravljeno 1 krat.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Maj 2013, 10:25

notranjc napisal/-a: Policija - vse težave rešim sam, pridejo, če teče kri, drugače ostane civilna tožba, odvetniki...
Sem pred dnevi klical na domačo št. lokalnih policajev glede nekega črnega odlagališča odpadkov v gozdu. Bila je sobota. In glej ga zlomka; prijazna ženska beseda iz el. tajnice mi sporoči, da sem klical izven policajskih uradnih ur...in če res nekomu z skrhanim nožem glavo stran režejo...naj pokličem 113, drugače pa naj kličem v času uradnih ur. =D>

Bravo policajski šefi!!! Z tuaregi iz sestanka na sestanek, operativci pa naj v podrtih zarjavelih meganih brez klime in na zlizanih gumah lovijo kriminalce??? In še to verjetno le v času uradnih ur.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Maj 2013, 10:44

No da nebo pomote.Za prvi moped sem pač dal uveljavit ddv na kmetijo.Čisto brez vsakršnega upanja.ker se do takrat sploh nisem zanimal za to stvar. Zdaj sem se pa malo poglobil u birokracijo in mi je gospa iz davčne poslala kaj gre in kaj negre na ddv pri kmetih. To da imam dobre sosede že dobro vem ker raznorazne inšpekcije večkrat pridejo na obisk.zato delam vse po predpisih in protokolu.imam papirje za vsako strehico okoli bajte in za vsako škarpico tako da meni nemorejo nič.ko pa izvem kdo mi pošilja kontrole bo dobil pa vrnjeno za naprej in za nazaj.:)do takrat pa..se ne sekiram ker delam pošteno.(zato tut nič nimam) Darcarji pa če se komu spravijo v kontrolo lahko račune za več let nazaj preverjajo..in pol sledi kazn ki je nebi rad dobil.:)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 09 Maj 2013, 20:19

Bohorc napisal/-a:
jay886 napisal/-a:BUGI is back!! :mrgreen: =D>
Z mačko nima problemov, pa ni sledu o njem, oba McCormick-a mu predeta ko singerce Volvo (bager) je tudi zelo poslušen, avto ima nov, skratka nobenih pizdarij, on samo gara iz dneva v dan. Zjutraj gre, zvečer pride and that is it ;) :twisted: .
bugimajstr napisal/-a:motor mi ne stoji v garaži.je vsakodnevno u pogonu.res da vsak dan samo par kilometrov..in ne..niso se nehale težave..težave se vrstijo zato tudi iščem pametnega odvetnika.in našel ga bom.ker to ne pelje več nikamor...

Bohorc, tebi več ne verjamem nič. Zgleda ti Eddy servise zastonj dela, da hvališ mačke :twisted: :mrgreen: :twisted:

Bugi: nisi edini... ampak boš malo kaj dosegel, ker se je kr dobro "zavaroval" preko luknjastega zakona. Jaz mu sigurno nebi popustil niti za mm(to sem mu tudi osebno povedal). Se pa dobro spomnim enega posta, ki ga je Jaka napisal: večina serviserjev samo zamenja in ne ugotovi razloga zakaj je do tega prišlo. Na tak način se te rešijo za par mesecev.

Sedaj pa si predstavljaj uveljavljanje garancije pri CF moto.

no pa smo spet tam ane ? ;) :whistle:

Slika

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 01 Jun 2013, 20:59

Evo mel sem mačko na servisu..zamenjal so prvi križ pa zadnje pakne..zdej spet špila ko treba.:) no..in po pogovoru z edijem se da dobit mačko kot delovni stroj.se previ homologirano kot traktor.tak ta gre na ddv na kmetijo.sam so neke predelave in dodatno košta okol 600 evrov.ne me držat za besedo sam menda se da to uštimat.tak da...moja mačka je naprodaj..in ko bojo soldi..grem u nabavo nove mačke..ker...kolk je križ kardana pri brp-ju??pr mački je okol 20 evrov..tak da...mačka je zakon.:)čeprav se mogoče mal več kvari..čeprav močno dvomim da bi mi brp več zdržal.:)

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 03 Jun 2013, 06:19

bugimajstr napisal/-a:..tak da...mačka je zakon.:)čeprav se mogoče mal več kvari..čeprav močno dvomim da bi mi brp več zdržal.:)
:o zanimivo, da se odločaš za mačko po vseh težavah, ki si jih imel. Kljub temu, da BRP zdaj ni več toliko dražji.

AC 700 4x4

Odgovori