Navodila za servisiranje
Navodila za servisiranje
Pozdravljeni!
Na spletu nisem zasledil navodil za servisiranje acess motor rlx 450 supermoto.
Mi lahko prosim kdo razloži postopek za menjavo olja v motorju? Ter kaj je še potrebno vse menjavati?
Na koliko km se opravlja servis?
Ima menjalnik svoje olje?
Prosim za pomoč:)
Hvala,lp
Na spletu nisem zasledil navodil za servisiranje acess motor rlx 450 supermoto.
Mi lahko prosim kdo razloži postopek za menjavo olja v motorju? Ter kaj je še potrebno vse menjavati?
Na koliko km se opravlja servis?
Ima menjalnik svoje olje?
Prosim za pomoč:)
Hvala,lp
Re: Navodila za servisiranje
Spustiš olje ven, na agregatu ter iz posode za olje, v kolikor jo ima (ne vem, ker ne poznam quada od blizu), verjetno po slikah sodeče je tista posoda črna pred agregatom. Najdeš oljni filter ter zamenjaš. Lahko je skrit v agregatu, ali pa je zunaj gor navijačen. Pri zategovanju pazi, da ne uničiš še tako občutljivih vijakov za izpust ter filtra.
Jaz bi še menjal hladilno tekočino če je star več kot 2 leti ali ima veliko km (10k +). Lahko menjaš pod enakimi pogoji tudi zavorno tekočino, če si vešč postopka, minimalen strošek glede na varnost. Zračni filter menjaj čeje papirnat, ali očisti s primernimi sredstvi za ta namen, ter na koncu naojli, v primeru, da se da filter čistiti. Očisti ketno ter zobnike ter lepo namaži. Na nihajki zadaj ter rokah spredaj najdi niple ter jih z mazalico namaži.
To je pa pomoje to v grobem.
Preglej zavorne ploščice, če imajo dovolj "mesa".
Servisi se naj bi delali tam nekje od 2000 do 3000 km, vedno pa je večkrat bolje.
Vlij noter Motul 10W40, ki ima dodatek za mokro sklopko,...itd.
Sam vlivam poleti 15W50, ker je bolj temperaturno primeren za vroče dni.
Olje je pa skupno za cilinder in menjalnik.
V kolikor se motim naj me kakšen lastnik omenjenega mopeda popravi.
Jaz bi še menjal hladilno tekočino če je star več kot 2 leti ali ima veliko km (10k +). Lahko menjaš pod enakimi pogoji tudi zavorno tekočino, če si vešč postopka, minimalen strošek glede na varnost. Zračni filter menjaj čeje papirnat, ali očisti s primernimi sredstvi za ta namen, ter na koncu naojli, v primeru, da se da filter čistiti. Očisti ketno ter zobnike ter lepo namaži. Na nihajki zadaj ter rokah spredaj najdi niple ter jih z mazalico namaži.
Servisi se naj bi delali tam nekje od 2000 do 3000 km, vedno pa je večkrat bolje.
krigl napisal/-a:Spustiš olje ven, na agregatu ter iz posode za olje, v kolikor jo ima (ne vem, ker ne poznam quada od blizu), verjetno po slikah sodeče je tista posoda črna pred agregatom. Najdeš oljni filter ter zamenjaš. Lahko je skrit v agregatu, ali pa je zunaj gor navijačen. Pri zategovanju pazi, da ne uničiš še tako občutljivih vijakov za izpust ter filtra.
Hvala!
--Torej iz črne posode spustim olje,prav tako odvijem vijak na samem motorju odspodaj in tudi tam spustim ven olje?
--Zamenjam oljni filter
--Sedaj pa kam nalijem olje? V črno posodo,ali v sam motor? Predvidevam da če nalijem olje v črno posodo,bo odtekalo v sam motor,posledično bom nalil v posodo preveč olja(ker bo odtekalo v motor, dokler ne bo poln, potem se bo šele polnila posoda)? (predvidevam da ga nalijem toliko da bo na palčki med Max in Min.)
Še nekaj me zanima,na drugi strani motorja(ne na tisti ki je zamašek za olje) je še en vijak(izgleda za dolivanje nečesa) morda kod ve čemu služi?
Na kijerju imam dva zamaška,na eni strani je plastičen,tam nalivam hladilno tekočino. Na drugi strani kilerja je kovinski,kaj je potrebno nalivati tam,oz.čemu služi?
Hvala za pomoč:)
Lep pozdrav!
Verjetno imaš merico za nivoj olja v črni posodi na pokrovčku?
Ponavadi se tam naliva, kjer je merica. Moj postopek je sledeč:
Izpustim olje povsod ter zamenjam oljni filter. Nato posodo zunaj do konca napolnim, pač do MAX na šipci za nivoj. Ponavadi stočim noter kakšne 2,5l olja. Za kakšno minutko zaženem agregat, da črpalka potegne olje ter malo napolni agregat. Potem ponovno pomerim nivoj ter dolijem, postopek ponovim tolikokrat da ni konstantno na sredini šipce olje.
Imej na ravni podlagi atv pri tem opravilu.
Za ostala vprašanja, pa kakšna slika nebi škodila...
Pa še to, preden kaj zaj****, raje pelji to nekomu, ki se na takšno šravfarijo spozna, boš mogoče v končni fazi imel nižje stroške. Potrošni material sam nabavi, če imaš občutek da dobiš najceneje tako, pa naj kdo bolj izkušen poprime za ključe. Mogoče še kaj sproti opazi, za kar ti ne veš da ni vredu, itd.
Pa da ne bo pomote, podpiram 100% domače mojstre oz. ljudi, ki to hočejo postati. Dokler je vse vredu je odlično, ko pa je potrebno peljati enkrat k mehaniku s pestjo vijakov v roki, pa ni lep prizor.
Ponavadi se tam naliva, kjer je merica. Moj postopek je sledeč:
Izpustim olje povsod ter zamenjam oljni filter. Nato posodo zunaj do konca napolnim, pač do MAX na šipci za nivoj. Ponavadi stočim noter kakšne 2,5l olja. Za kakšno minutko zaženem agregat, da črpalka potegne olje ter malo napolni agregat. Potem ponovno pomerim nivoj ter dolijem, postopek ponovim tolikokrat da ni konstantno na sredini šipce olje.
Imej na ravni podlagi atv pri tem opravilu.
Za ostala vprašanja, pa kakšna slika nebi škodila...
Pa še to, preden kaj zaj****, raje pelji to nekomu, ki se na takšno šravfarijo spozna, boš mogoče v končni fazi imel nižje stroške. Potrošni material sam nabavi, če imaš občutek da dobiš najceneje tako, pa naj kdo bolj izkušen poprime za ključe. Mogoče še kaj sproti opazi, za kar ti ne veš da ni vredu, itd.
Pa da ne bo pomote, podpiram 100% domače mojstre oz. ljudi, ki to hočejo postati. Dokler je vse vredu je odlično, ko pa je potrebno peljati enkrat k mehaniku s pestjo vijakov v roki, pa ni lep prizor.
Sem poskušal prilimati sliko,pa ni možnosti,na moj album,mi ne pošljejo aktivacijske povezave:S
V grobem sem izvedel kar sem hotel hvala ti!
Drugače šravfam vse doma,štirikolesnik pa je zame nov:D In se raje malo prepričam:)
Najbolj me je skrbelo olje:)
Hvala,lp
V grobem sem izvedel kar sem hotel hvala ti!
Drugače šravfam vse doma,štirikolesnik pa je zame nov:D In se raje malo prepričam:)
Najbolj me je skrbelo olje:)
Hvala,lp
Pozdravljen!
Sam sem lastnik access 450 super moto. Z motorjem zelo zadovoljen....še bolj pa zadovoljen s serviserjem;t.j. Jaka.
Glej sam servis ni samo menjava olja in filtra;je potreben še pregled in kontrola x drugih zadev,da ti motor špila in vabi nasmeh na obraz.
Strošek servisa je pa glede na ceno novega motorja in kvalitete pregleda in storitve zanemarljiv.Pa še Jaka je oseba,ki ga je kar fajn met dobro urco na dvorišču ali v garaži.Priporočam.
lp tdk
Sam sem lastnik access 450 super moto. Z motorjem zelo zadovoljen....še bolj pa zadovoljen s serviserjem;t.j. Jaka.
Glej sam servis ni samo menjava olja in filtra;je potreben še pregled in kontrola x drugih zadev,da ti motor špila in vabi nasmeh na obraz.
Strošek servisa je pa glede na ceno novega motorja in kvalitete pregleda in storitve zanemarljiv.Pa še Jaka je oseba,ki ga je kar fajn met dobro urco na dvorišču ali v garaži.Priporočam.
lp tdk
tdk napisal/-a:Pozdravljen!
lp tdk
Podpišem se pod tem tudi jaz,
Ker si napisal tako dober post vrjamem, da bo Jaka imel polne roke dela 
A little party never killed nobody
Res je. Pravkar pakiram za 3-tedensko potepanje.
Iskalnik pa tako ali drugače ni za lenuhe 
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
Če je že tako, bi vsaj napisali da je uporabnik foruma:)
Jaka ni smo eden na svetu:D,in ne vem da je mehanik:)
Hvala za pomoč,Lp
Hvala za pomoč,Lp
V ATV svetu je samo edenzinko napisal/-a: Jaka ni smo eden na svetu:D,in ne vem da je mehanik:)
Če ne veš kdo je Jaka še nisi dovolj (podrobno) prebiral forumazinko napisal/-a:Če je že tako, bi vsaj napisali da je uporabnik foruma:)
Hvala za pomoč,Lp
A little party never killed nobody
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
TOMASZ napisal/-a:Jaka je fejst fant.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R