Žarnice in gretje ročk za Outlander
Žarnice in gretje ročk za Outlander
Okej, smešen naslov ampak kaj pa na bi napisal. Torej, iščem že nekaj časa gretje ročk oz. gripov za Outlanderja 500. OEM so mi s ceno 150-200€ absolutno predrage in iščem alteranitve. Na ebay.co.uk sem našel ene pa vendar pojma nimam kakšne so: http://www.ebay.co.uk/itm/Can-Am-Outlan ... 5d4683f97b Mogoče ima kdo? Sicer nimajo gasa pa vendar vseeno.
Druga stvar, ki jo nujno potrebujem so žarnice. Sprednje so KATASTROFA. Vozim se praktično tako, da je zadaj Commander ali pa kake motorne sani, ker imajo obojni vrhunsko osvetlitev. Preden grem v nabavo dodatnih luči bi raje poskusil še žarnice menjat. Torej če pozna kdo prosim, sprejemam predloge. Najraje kakšen link, da kar naročim ali pa vsaj ime, model...
Lani sem enkrat začasno menjal zadnjo, ki je svetila normalno, vse lepo in prav, samo na ekranu je bil ves čas znak za ročno...
Hvala za vso nadaljno pomoč!
Lp
Druga stvar, ki jo nujno potrebujem so žarnice. Sprednje so KATASTROFA. Vozim se praktično tako, da je zadaj Commander ali pa kake motorne sani, ker imajo obojni vrhunsko osvetlitev. Preden grem v nabavo dodatnih luči bi raje poskusil še žarnice menjat. Torej če pozna kdo prosim, sprejemam predloge. Najraje kakšen link, da kar naročim ali pa vsaj ime, model...
Lani sem enkrat začasno menjal zadnjo, ki je svetila normalno, vse lepo in prav, samo na ekranu je bil ves čas znak za ročno...
Hvala za vso nadaljno pomoč!
Lp
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Žarnice in gretje ročk za Outlander
Močnejše žarnice odsvetujem...vsekakor dodatne luči, ki jih že dobiš za zelo spodoben denar.
Gretje ročk...znano je, da so grelne ročke od Can-Am-a res vrhunske (kakor seveda vse osatalo...
...to sem moral povedat, ker že dolgo nisem....
), poleg tega imaš vse pripravljeno na inštalaciji..plug and play.
Iz izkušenj ti povem, da so razni saito in podobna sranja dobra le z zelo debelimi rokavicami tam nekje do 10°C...potem pa je mraz.
Kar je preizkušen približek, ki zelo solidno deluje je Oxford in pa tiste ki jih ima Lakl...ne vem kako se imenujejo.
Seveda pa se boš tam moral poigrati z inštalacijo.
Gretje ročk...znano je, da so grelne ročke od Can-Am-a res vrhunske (kakor seveda vse osatalo...

Iz izkušenj ti povem, da so razni saito in podobna sranja dobra le z zelo debelimi rokavicami tam nekje do 10°C...potem pa je mraz.
Kar je preizkušen približek, ki zelo solidno deluje je Oxford in pa tiste ki jih ima Lakl...ne vem kako se imenujejo.
Seveda pa se boš tam moral poigrati z inštalacijo.
Aha, luči pa dodatne torej. Imaš v mislih kakšne dobre, ali naj kupim kar kake univerzalne in potem potegnemo elektriko.
Ravno danes zmontiral ročke od Oxforda. Okleval sem med originalnimi ter temi (cena je skoraj enaka), a sem se na koncu odločil za oxford adventure zaradi boljšega občutka med samo vožnjo. Originalne so malo preveč "gladke" - sem jih imel pozimi možnost sprobat in mi niso najbolj sedle.. Zato sem tudi iskal nekaj drugega. Pa tudi sama regulacija gretja je malo bolj dodelana, ni samo 1 0 2 tak kot pri oem.
Stvar pa se je seveda takoj zakomplicirala, saj se niti jaz niti prodajalka na drugi strani nisma spomnila, da so desne ročke prilagojene za gas ročke, ki so takšne kot na motorju, kjer je notranji fi ročke cca 25mm pa nekaj prek. Zadevo sem rešo enostavno z plastičnim distančnikom, ki sem ga prilepil na belanco in ročko kasneje na njega. Zadeva dela b.p.
Ker pa se seveda marsikomu ( tudi meni če bi prej vedo ) ne da ukvarjat s takimi nepotrebnimi stvarmi, vzami originalne pa je.
Kar pa se tiče elektrike.. za originalne imaš spodaj pod števcem beli konektor(2 polni), kjer samo priklopiš konektor od ročk in je to to
Za moje sem pa orginalnega odrezal ter prilotal gor to http://shrani.si/f/2z/GS/3Ctcsn9G/set-c ... cycle-.jpg . Tudi že preverjeno dobro izdelani konektorji. Če boš rabil, ti jih lahko pošlem preko pošte za mali denar 
Dodatne luči pa imam jaz takšne - http://www.stirikolesniki.si/viewtopic. ... tne#p78049 . Dobra kvaliteta ter svetilnost glede na ceno..
Stvar pa se je seveda takoj zakomplicirala, saj se niti jaz niti prodajalka na drugi strani nisma spomnila, da so desne ročke prilagojene za gas ročke, ki so takšne kot na motorju, kjer je notranji fi ročke cca 25mm pa nekaj prek. Zadevo sem rešo enostavno z plastičnim distančnikom, ki sem ga prilepil na belanco in ročko kasneje na njega. Zadeva dela b.p.
Ker pa se seveda marsikomu ( tudi meni če bi prej vedo ) ne da ukvarjat s takimi nepotrebnimi stvarmi, vzami originalne pa je.
Kar pa se tiče elektrike.. za originalne imaš spodaj pod števcem beli konektor(2 polni), kjer samo priklopiš konektor od ročk in je to to

Dodatne luči pa imam jaz takšne - http://www.stirikolesniki.si/viewtopic. ... tne#p78049 . Dobra kvaliteta ter svetilnost glede na ceno..
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Konkretno imam tele...
http://webshop.horntools.com/working-re ... 150-3.html
Robustne, majhen porabnik (27W)...manj kot original....svetijo pa kot beli dan.....narejene za off road...izjemna svetilnost-2000 Lumnov komad...skupaj 4000 Lumnov.....priporočam! Kar imaš zdaj ima približno 500 lumnov po lučki pa še to halogena....
Tako izgledajo v "živo"!
Stvar montaže je pač odvisna od okusa in iznajdljivosti vsakega posameznika...kakor mu je všeč!

http://webshop.horntools.com/working-re ... 150-3.html
Robustne, majhen porabnik (27W)...manj kot original....svetijo pa kot beli dan.....narejene za off road...izjemna svetilnost-2000 Lumnov komad...skupaj 4000 Lumnov.....priporočam! Kar imaš zdaj ima približno 500 lumnov po lučki pa še to halogena....

Tako izgledajo v "živo"!
Stvar montaže je pač odvisna od okusa in iznajdljivosti vsakega posameznika...kakor mu je všeč!

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
@jam: original brp ogrevane rocke (vsaj starejsa serija) se mi zdijo absolutno pretanke in obvezno drzanje z rokavicami, saj je drugace obcutek kot bi drzal cigumi. Je pa vsaj zame v zimskem casu zlata vreden dodatek + rocka za gas in seveda ogrevan zic.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Lakl ima na KQ Koso ogrevane ročke,katere imajo 5 stopenj nastavitev in grejejo kot hudič 

Ravno zato nisem dal gor originala, ker mi ne ležijo. Pogrešam pa še ogrevan gas- mogoče bo pa božiček kaj prnesofreshslo napisal/-a:@jam: original brp ogrevane rocke (vsaj starejsa serija) se mi zdijo absolutno pretanke in obvezno drzanje z rokavicami, saj je drugace obcutek kot bi drzal cigumi. Je pa vsaj zame v zimskem casu zlata vreden dodatek + rocka za gas in seveda ogrevan zic.

Hvala vsem za pomoč! Kar se tiče ročk bom še malce pogledal. Nažalost mi je 150€ in več za gripe preveč. Okej, so fajn in vse, pa vendar je treba prej odpravit še kakšne druge težave, ki predstavljajo dovolj velik finančni zalogaj.
Glede luči so mi pa všeč tiste tvoje BIF, ubistvu je več všečnih na celi strani in ni vrag, da se ne odločim za kakšen nakup. Prej bom menjal žarnice, ampak ne močnejše, samo nove, da vidim če je vsaj kakšna razlika. Čudim se, da bi tole sploh čez tehničnega šlo, ker so zanič!
Hvala vsem še enkrat!
Glede luči so mi pa všeč tiste tvoje BIF, ubistvu je več všečnih na celi strani in ni vrag, da se ne odločim za kakšen nakup. Prej bom menjal žarnice, ampak ne močnejše, samo nove, da vidim če je vsaj kakšna razlika. Čudim se, da bi tole sploh čez tehničnega šlo, ker so zanič!
Hvala vsem še enkrat!
OEM na ebayu so 130€ + poštnina..Pa še carina ker je iz USA. Mogoče najdem še kje v Evropi, sam nepoznam nobene spletne štacune.
Ja z ogrevanim gasom, same rocke so v usa okol 80€ brez davka, ce pa se je carina pa nisn ziher, kolk vem je do 150€ ni, ceprav - to je slovenija 

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
tako je! Davek pa se obracuna, ce je vrednost nad 22 eur.Jam napisal/-a:Ja z ogrevanim gasom, same rocke so v usa okol 80€ brez davka, ce pa se je carina pa nisn ziher, kolk vem je do 150€ ni, ceprav - to je slovenija
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Sam sem imel na moji stari štiristotki nameščene "slabe" Saito ročke. Meni so v redu služile, sem pa opazil, da več gasa kot je bilo, bolj so grele in največja stopnja je bila samo za nekaj minut, potem si moral po navodilih proizvajalca priklopiti na nižjo stopnjo . Pa voziti nisi smel s preveč debelimi rokavicami, ker potem toplota ni prišla do dlani. Pogrešal sem le ogrevan palec. Sedaj ogrevanih ročk nimam, imam pa dobre rokavice in me tudi ne zebe. Nekateri naši pa imajo ogrevane rokavice in so zelo zadovoljni znjimi.
Glede "najboljših" original Can-Am ogrevanih ročk pa moram povedati, da jih ima prijatelj nameščene na štirikolesniku in to že druge. Prve so mu dobesedno razpadle
Mogoče je tudi tam priporočljivo, da se najvišja stopnja uporablja le nekaj minut. Grejejo pa res dobro in tudi palec. Brez rokavic se praktično ne da vozit.
Glede žarometov pa so res slabi, letnik 2005 in nazaj pa še za 30% slabši. Ta isti prijatelj je zamenjal žarnice z močnejšimi Philipsovimi BlueVision ultra Xsenon ultimate effect in je z njimi zelo zadovoljen. Svetijo odlično in praktično ne potrebuješ dodatnih luči. Posledic glede že kar več letni uporabi močnejših žarnic na žarometih ni nobenih. Nič se mu ne lušči, nič ni pregorelo ali se stopilo in tudi nobene napake mu računalnik ne javlja. Edina slaba lastnost je ta, da so tako drage, da si lahko za ta denar že skoraj lahko privoščiš dodatne kitajske led žaromete.
Še nekaj. Na starem CF-u je tudi zamenjal žarnice z avtomobilskimi, vendar so mu po kakšnem letu le te prežgale žaromete. (točno na sredini zarometa so mu nastale luknjice, ker so bile žarnice preblizu).
Glede "najboljših" original Can-Am ogrevanih ročk pa moram povedati, da jih ima prijatelj nameščene na štirikolesniku in to že druge. Prve so mu dobesedno razpadle

Glede žarometov pa so res slabi, letnik 2005 in nazaj pa še za 30% slabši. Ta isti prijatelj je zamenjal žarnice z močnejšimi Philipsovimi BlueVision ultra Xsenon ultimate effect in je z njimi zelo zadovoljen. Svetijo odlično in praktično ne potrebuješ dodatnih luči. Posledic glede že kar več letni uporabi močnejših žarnic na žarometih ni nobenih. Nič se mu ne lušči, nič ni pregorelo ali se stopilo in tudi nobene napake mu računalnik ne javlja. Edina slaba lastnost je ta, da so tako drage, da si lahko za ta denar že skoraj lahko privoščiš dodatne kitajske led žaromete.
Še nekaj. Na starem CF-u je tudi zamenjal žarnice z avtomobilskimi, vendar so mu po kakšnem letu le te prežgale žaromete. (točno na sredini zarometa so mu nastale luknjice, ker so bile žarnice preblizu).
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Tudi jaz sem imel na grizzu Saito ogrevane ročke. Uporabne do -5°C. Kar je hladneje, so prešibke. Mi je ena crknila, pa sem menjal z Oxfordovimi. Te so zaenkrat ok.
Ogrevan gas sem naredil sam. Kolega el. ing. mi je dal neki čip, namenjen ogrevanju neke komponente. Velik je cca. 1cm x 1 cm z luknjo v sredini. Enostavno sem ga privil na obstoječo ročko, oblikoval ustrezno ploščico iz bakrenega pleha, pokril z njo čip in dal čez termoskrčljivo plastiko. Priklopil sem na izhod od ročk. Moteči vijak sem kasneje odstranil. Zadeva deluje.

Ogrevan gas sem naredil sam. Kolega el. ing. mi je dal neki čip, namenjen ogrevanju neke komponente. Velik je cca. 1cm x 1 cm z luknjo v sredini. Enostavno sem ga privil na obstoječo ročko, oblikoval ustrezno ploščico iz bakrenega pleha, pokril z njo čip in dal čez termoskrčljivo plastiko. Priklopil sem na izhod od ročk. Moteči vijak sem kasneje odstranil. Zadeva deluje.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Zanimivo da je "najboljše" ročke zamenjal s še enimi "najboljšimi".Rogi napisal/-a: Glede "najboljših" original Can-Am ogrevanih ročk pa moram povedati, da jih ima prijatelj nameščene na štirikolesniku in to že druge. Prve so mu dobesedno razpadle![]()

Lahko bi recimo vzel "dobre" Saito s katerimi ni problema, pa še cenejše so.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Kupil je Outlanderja z že nameščenimi ročkami. Po enem letu so te ročke razpadle, pa kolikor poznam prejšnjega lastnika in tudi sedanjega ogrevanja nista velikokrat uporabljala. Niti ni razmišljal, da obstaja kaj drugega, enostavno je naročil druge.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah težko je vedeti, kaj je bivši lastnik počel z ročkami. Vsekakor pa velja nekaj, kar radi pozabljamo. Ko se potimo se skozi znoj izločajo tudi stranski produkti metabolizma, ki znajo biti precej agresivni....še posebaj pri kolesarjih je to znano in precej pogosto menjujejo gripe. Ali pa to najlažje opazite pri tenisu...ob redni igri moraš menjat 2-3 ali več gripov na sezono, ker jih znoj dobesedno razje. Seveda je to odvisno od vsakega človeka posebaj. In ko takšno prepojeno gumo še nekajkrat fino pregreješ, pač ni materiala, ki bi to vzdržal. Pa četudi so BRP-jeve ročke.
Dejstvo pa je, da BRP-jeve ročke najbolje grejejo in to priznava tudi konkurenca. Res pa je, da niso poceni.
Zato poleti pazim, da kljub rokavicam ročke še posebaj očistim....in ni težav!
Saito pa sem omenil, ker sem jih kupil kot verjetno večina...poceni in soliden izgled. Grele so pa za en ku***.
Seveda pa kot rečeno obstaja na trgu še nekaj primerljivih ročk, ki zelo zelo solidno grejejo...kot rečeno Oxford in Koso.
Sva se zadnjič z Laklom malce "potepala" in ker na novem še nimam grelnih ročk sem ga prosil, da za nekaj časa menjava motorje, da sem se na Koso ročkah pogrel...in so delovale odlično!
Dejstvo pa je, da BRP-jeve ročke najbolje grejejo in to priznava tudi konkurenca. Res pa je, da niso poceni.
Zato poleti pazim, da kljub rokavicam ročke še posebaj očistim....in ni težav!
Saito pa sem omenil, ker sem jih kupil kot verjetno večina...poceni in soliden izgled. Grele so pa za en ku***.
Seveda pa kot rečeno obstaja na trgu še nekaj primerljivih ročk, ki zelo zelo solidno grejejo...kot rečeno Oxford in Koso.
Sva se zadnjič z Laklom malce "potepala" in ker na novem še nimam grelnih ročk sem ga prosil, da za nekaj časa menjava motorje, da sem se na Koso ročkah pogrel...in so delovale odlično!
http://www.heatdemon.com/products/Dual- ... p-Kit.html
ima mogoče kdo izkušnje s temi ročkami, oziroma če kdo ve za kak ugoden nakup dobrih grelcev
lp
Sent from my iPad using Tapatalk
ima mogoče kdo izkušnje s temi ročkami, oziroma če kdo ve za kak ugoden nakup dobrih grelcev
lp
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Odlična zadeva, na omenjen sistem se lahko vklopi 4 različne stvari naenkrat ter se jih vsako posamezno regulira (ogrevnje ročk, ogrevanje sedeža, ogrevanje vezirja, itd,...)
http://www.atv-oprema.si/index.php?rout ... th=372_373
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
To je po moje odlična zadeva za zimo...če se boziš na daljše razdalje.
Ne znam pa si predstavlat, da si z kabli priheftan na noge, telovnik, roke, čelado in te pritisne hcat....
Sicer pa ti je z malo ingnorance potem toplo tudi med nogami...vsaj za nekaj trenutkov....
Ne znam pa si predstavlat, da si z kabli priheftan na noge, telovnik, roke, čelado in te pritisne hcat....

Sicer pa ti je z malo ingnorance potem toplo tudi med nogami...vsaj za nekaj trenutkov....

se da dobit dual zone, ne rabim tega za sedež itd, samo palec in ročke. Rajše pustim gnar slovenski trgovini kot pa ebayu ali amazonu....el.presidento napisal/-a:Odlična zadeva, na omenjen sistem se lahko vklopi 4 različne stvari naenkrat ter se jih vsako posamezno regulira (ogrevnje ročk, ogrevanje sedeža, ogrevanje vezirja, itd,...)
lp
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kontakt:
Sem preveril ampak je samo 20 EUR ceneje od Quad Zone Controller-ja.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
bom malo razmislil, z usa jih dobim za 123$ z poštnino vred, hvala vseeno za trud.
lp
lp
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kontakt:
Seveda, ni problem. 123$ je res odlična cena. Hvala enako.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2012 - SMC Jumbo 720R
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs