Težko uprašanje...
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
Težko uprašanje...
Kot me že večina pozna in veste,da bom definitvno nekaj kupil. Si sam pri sebi zastavljam eno uprašanje. Gledam po avtonetu česa se največ prodaja. Gledam pa samo AC, POLARIS, in BRP. Skratka z mojo mačko sem imel več problemov kot z starim golfom..Vizualno pa mi je najlepši motor. Na netu prednjačijo BRP-ji-rabljeni. Zakaj bi bilo to? Polarisa skoraj ne zasledim nobenega normalnega rabljenega. AC-je pa vem kakšni so.Saj je super moped če nima nobene hibe. Povejte mi razlog zakaj se toliko brp-jev prodaja ko jim poteče garancija? Ali je res toliko več motorjev na cesti kot ostalih naštetih znamk? Ker potem bi bilo to normalno. A se mogoče da kje videt koliko je katerih registriranih u sloveniji? In prosim..Ne me rastrgat zdaj..Jaz samo gruntam kaj bo naslednje pri hiši.
Bo pa definitivno novo in nad 700 kubikov. Najlepša hvala za odgovore.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Težko uprašanje...
Mislim, da je najbolje, da ostaneš na AC-ju ali v najboljšem primeru na Polarisu.
In ja, BRP-jev je pač s Sloveniji največ...ampak menim da sta AC in Polaris glede na vse tvoje poste motorja, ki sta ti pisana na kožo.
In ni potrebe, da te bi raztrgali.
Je kolega Brinovc danes napisal odličen stavek....tisti o ljudeh, puščavi in železni krogli...no, nam se ne ljubi razlagat kasneje, zakaj je železno kroglo razneslo.
In ja, BRP-jev je pač s Sloveniji največ...ampak menim da sta AC in Polaris glede na vse tvoje poste motorja, ki sta ti pisana na kožo.
In ni potrebe, da te bi raztrgali.
Je kolega Brinovc danes napisal odličen stavek....tisti o ljudeh, puščavi in železni krogli...no, nam se ne ljubi razlagat kasneje, zakaj je železno kroglo razneslo.
Bugi! Ne vem, če imaš prav. Na netu sta samo dva in nekaj 400tk. Brpjev je bilo to poletje zelo, zelo malo na netu pa še to kar je bilo je šlo takoj.
Redno sem spremljal avto net In ni bilo skoraj nič 650 in 800 modelov. Novih je veliko saj je tudi veliko tipov modelov in tudi več trgovcev, kateri oglašujejo enake modele. Zato je sto oglasov.
Pred nakupom se zapelji z nekaj različnimi modeli motorjev in lažje boš dobil predstavo, kaj ti sede in kaj ti je všeč. Potem je odločitev lažja, le cekine je težje nabrat na kupček
Redno sem spremljal avto net In ni bilo skoraj nič 650 in 800 modelov. Novih je veliko saj je tudi veliko tipov modelov in tudi več trgovcev, kateri oglašujejo enake modele. Zato je sto oglasov.
Pred nakupom se zapelji z nekaj različnimi modeli motorjev in lažje boš dobil predstavo, kaj ti sede in kaj ti je všeč. Potem je odločitev lažja, le cekine je težje nabrat na kupček
Valda da se Polarisi ne prodavajo, če so na našem trgu resno komaj leto oz dve. Pa še v tem času je redko kdo nabral več kot 100 delovnih ur. Valda da so vsi zadovoljni z njimi. Tudi ti in jaz sva bla z AC dokler...
Naj te ne zavedejo prijatelji
rumeno se odloči 
Naj te ne zavedejo prijatelji
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Tokrat se absolutno ne strinjam. BRP pomeni Bombardier RECREATIONAL products. To so izdelki z napredno tehnologijo za kvalitetno preživljanje prostega časa, namenjeni ljudem z popolnoma nasprotno filozofijo kot je Bugijeva. Da je zadaj priheftan sod najboljša rešitev, je gotovo nekaj kar ni v kontekstu BRP-ja.Jam napisal/-a: Naj te ne zavedejo prijatelji![]()
rumeno se odloči
Po napisanem so za Bugija motorji tipa AC in pa kakšni Japonci, ki nudijo enostavno, trpežno, sicer zastarelo a delovno usmerjeno tehnologijo, za občasne vožnje po brezpotjih. Že Polaris izstopa iz tega segmenta.
Z načinom filozofije Bugija, so omenjenio modeli tisti, kjer se zadaj privezan sod zlije z njihovo zunanjostjo.
V poštev pridejo še Tomo Vinkovič, Unimog in Kamaz.
In v resnici menim, da je AC za Bugija najboljša izbira. Pozna šasijo in tehnologijo teh izdelkov, prodajalca,.... z serviserji so že skoraj družinski prijatelji in pot od doma do Trzina pozna na pamet...same prednosti, ki bi z nakupom druge znamke porušile kontekst.
Kakorkoli se bo odločil...BRP NI motor za Bugi-ja.
Bugi je tip človeka z železno kuglo v puščavi.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
Bif..Ja bil bi problem če bi bugi kupol brp-ja in bi le ta skos crkoval. Razn če bi me potem zbrisali iz vseh forumov.:p V končni fazi bi pa tudi motor potem dosti lažje prodal.
Sicer je pa namen mojega posta bol v smislu tega-koliko delavcev se sploh vozi po sloveniji.Mislim na te tri znamke. A se da to kje pogledat? Koliko je registriranih pri nas?
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ne ni problem v tem, da bi Bugi kupil BRP. In tudi crkoval ne bi brez RAZLOGA. In to zadnje je tisto zaradi česar je najboljša izbira AC.
Pišeš pa lahko zaradi mene o BRP-ju, če ga kupiš, karkoli želiš...in se bom potrudil, da nihče ne bi izbrisal tvojih postov...po moje jih tudi ne bi bilo treba. In na moje mnenje o AC-ju ni v prav nobenem trenutku vplival prav noben tvoj post o tej znamki. Je pa dejstvo, da se skozi znamko mnogo krat odseva tudi značaj lastnika.
Kdorkoli ima BRP-ja, ve kaj in kako....in kdorkoli je bral tvoje stare poste..tudi ve kaj in kako.
Tako da..če je tvoja želja BRP...tvoj denar tvoja izbira....
...meni je vseeno.
Pa res ne mislim nič slabega. Dejstvo je namreč, da nas večina ne kupuje ATV glede na to, za kaj ga bomo dejansko uporabljali.
Začnemo z denarjem, potem pa šekuliramo med močjo in znamkami. Z uporabo pa se ubadamo kasneje...ko je zadeva že doma. In potem ugotavljamo, da bi imeli hitrejšega, bolj udobnega, mogoče bolj delovnega, ker se rekreativno nimamo časa vozit itd, itd.
Pri izbiri teh "igrač" smo vse prej kot racionalni.
Pišeš pa lahko zaradi mene o BRP-ju, če ga kupiš, karkoli želiš...in se bom potrudil, da nihče ne bi izbrisal tvojih postov...po moje jih tudi ne bi bilo treba. In na moje mnenje o AC-ju ni v prav nobenem trenutku vplival prav noben tvoj post o tej znamki. Je pa dejstvo, da se skozi znamko mnogo krat odseva tudi značaj lastnika.
Kdorkoli ima BRP-ja, ve kaj in kako....in kdorkoli je bral tvoje stare poste..tudi ve kaj in kako.
Tako da..če je tvoja želja BRP...tvoj denar tvoja izbira....
Pa res ne mislim nič slabega. Dejstvo je namreč, da nas večina ne kupuje ATV glede na to, za kaj ga bomo dejansko uporabljali.
Začnemo z denarjem, potem pa šekuliramo med močjo in znamkami. Z uporabo pa se ubadamo kasneje...ko je zadeva že doma. In potem ugotavljamo, da bi imeli hitrejšega, bolj udobnega, mogoče bolj delovnega, ker se rekreativno nimamo časa vozit itd, itd.
Pri izbiri teh "igrač" smo vse prej kot racionalni.
V enem letu mi je uspelo nabrati čez 100 ur in nekaj čez 2000 kilometrov. Razen šalčke od zgloba ni težav. Bom videl kaj bo čez leto dni.Jam napisal/-a:Valda da se Polarisi ne prodavajo, če so na našem trgu resno komaj leto oz dve. Pa še v tem času je redko kdo nabral več kot 100 delovnih ur. Valda da so vsi zadovoljni z njimi. Tudi ti in jaz sva bla z AC dokler...
Naj te ne zavedejo prijatelji![]()
rumeno se odloči