Can_am Outlander 1000XT-"Literca"
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Can_am Outlander 1000XT-"Literca"
Ok. Bom doma malo pregledal service manual, kako se sname....tako na prvi pogled ne bi smelo bit preveč zapleteno.
Mene Septembra sicer še čaka ena Albanija...mogoče se bom lotil zadeve do takrat. Bom tudi poročal.
Meni sicer nič ne klonka (še)....sem pa opazil da bi bilo to dobro 1x dokončno rešit....sploh ker se mi ne zdi zahtevno.
Mene Septembra sicer še čaka ena Albanija...mogoče se bom lotil zadeve do takrat. Bom tudi poročal.
Meni sicer nič ne klonka (še)....sem pa opazil da bi bilo to dobro 1x dokončno rešit....sploh ker se mi ne zdi zahtevno.
O temu sem govoril
https://www.youtube.com/watch?v=htJedS5Q9mU
https://www.youtube.com/watch?v=htJedS5Q9mU
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Aha...hmmm....ker imam motor ob sebi sem šel to poizkusit. Meni ne klonka (še).
Se bom pa zadevi preventivno posvetil. Če je to potencialni problem ga bomo sanirali pravočasno...in trajno....
Se bom pa zadevi preventivno posvetil. Če je to potencialni problem ga bomo sanirali pravočasno...in trajno....

-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
ker je tole najbol oblegana tematika zadnje dni bi jaz rad nekaj uprašal..konec koncev je useeno če je litrca ali pa 650.gre se za dps.na mojem motorčku se mi zdi da nekaj zafrkava..vozim se povsot u dps na minimum..se pravi da je bol trda balanca..sem se tako navadil tudi po terenu vozit.ampak zdaj v tej vročini pa opažam da se mi občasno tudi ta majhna pomoč na krmilu kar ukine..rata balanca čist trda.to traja par minut potem pa spet začne delat..se opazi na terenu ko se recimo ustaviš pa nemoreš balance obrnit.. je možno da je to od visokih temperatur ali bi moral bit kaj u skrbeh? na tuljenje in pokanje sem se pa privadil..dokler motor stoji skupaj ga bom vozil.

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Če se ti v opisanem primeru zdi pretrda preklopi na medium ali max. Če deluje je ok....če ne ni v redu.
Je pa v minimumu bilanca kar trda.
Lahko poskusiš še sledeče. Če se ti kot si opisal ,zdi bilanca trda ga daj vl er in dodaj malce plina in probaj obrnit bilanco.
Sicer pa vročina ne bi smela imet vpliv na to. Zdaj sem prevozil Albanijo po res hudi vročini in sem veliko delal z bilanco (sicer vedno na medium) pa je bilo vse ok. Mislim pa da kadar je kaj narobe, elektronika sam selektivno izklaplja porabnike in ker je servo eden večjih, ga eliminira prvega.
To se ti lahko zgodi pri daljši vožnji po ovinkastih cestan a le na asfaltu in ko je dps nastavljen na maximum. V navodilih za uporabo piše v katerem režimu je priporočena uporaba katere stopnje dps-a glede na podlago. Prav zato je tudi narejeno tako, da ga med vožnjo spreminjaš...za spremembo stopnje dps se ne rabiš ustavljati.
Je pa v minimumu bilanca kar trda.
Lahko poskusiš še sledeče. Če se ti kot si opisal ,zdi bilanca trda ga daj vl er in dodaj malce plina in probaj obrnit bilanco.
Sicer pa vročina ne bi smela imet vpliv na to. Zdaj sem prevozil Albanijo po res hudi vročini in sem veliko delal z bilanco (sicer vedno na medium) pa je bilo vse ok. Mislim pa da kadar je kaj narobe, elektronika sam selektivno izklaplja porabnike in ker je servo eden večjih, ga eliminira prvega.
To se ti lahko zgodi pri daljši vožnji po ovinkastih cestan a le na asfaltu in ko je dps nastavljen na maximum. V navodilih za uporabo piše v katerem režimu je priporočena uporaba katere stopnje dps-a glede na podlago. Prav zato je tudi narejeno tako, da ga med vožnjo spreminjaš...za spremembo stopnje dps se ne rabiš ustavljati.
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
poanta je v tem da mam skos dps na minimum..se pravi da najmanj trpi..pa useen zašteka.. no danes mi je tudi jermen zacvilil..
pa ima komaj 1000km..in to v L prestavi.. nekaj definitivno ne štima..res pa da je bilo vode do prve stopnice..in počasna vožnja..nekak mi ne štima tole..

Imam še jaz komentar glede dps. Vozil sem po grdem terenu oz po takšnem da je dps malo trpel... Imel sem ga na max. Pojavilo se mi je opozorilo da je pregret , da mu je vroče.. Po 10 min mirovanja je napis zgino.
Kot rečeno. Če je preobremenjen ali pregret ga varnostno izklopi. Ugasneš agregat, malo počakaš in gre dalje. Bojda je tudi slabost slaba, oziroma premalo prevoden kabel mase na DPS. Rešujejo z debelejšim kablom za maso. Bojda se obnese, ker je DPS velik porabnik elektrike in ima napeljavo zelo tanko. Tudi tukaj na forumu je registriran uporabnik, kateri je tako rešil izpada.je DPSa na tak način.
Med zavoji mi klonka. Nisem vedel kje.. Zdaj vem, ker sem bral malo vaše komentarje. Imam 2800 km . Popravijo to pod garancijo? Drugače bom saniral sam.
Bif omenjal si da bi rajši mel navadne amortizerje kot foxsove. Jaz sem nasprotniga mnenja. Imam navadne amortizerje in imam željo po več nastavitev. Si za menjavo ? seveda z mojim doplačilom.
Glede tistih puš (pokanja zadaj). Popravili oz menjali so pod garancijo. Zaračunajo pa 2 uri dela.Tako je razvidno iz računa. Po moje se bol splača sanirat zadevo sam.
-
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj:: Bistrica ob Sotli
- Kraj: Bistrica ob Sotli
- Kontakt:
Pa dobro, kako je s tem. Če je zadeva v garanciji ne morejo zaračunat dela. Gorenje pralni stroj pridejo popravit na dom, pa ne računajo ne potnih stroškov ne dela. Razumem, da morajo serviserje plačat, vendar naj račun za delo izstavijo matični firmi, ki je vgradila švoh dele.
Poslano z mojega Nexus 5 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega Nexus 5 z uporabo Tapatalk
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Po pravilih mora biti tudi delo brezplacno oz. ga placa proizvajalec. To, da so ti racunali delo, so te nategnili. Razen, ce ti niso se kaj drugega zraven delali kar ni v garanciji.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Se popravljam sem bol podrobno pregledal račun. Za to delo in material je 100 % rabat. Tak da ne plačaš nič za stvar ki je pod garancijo.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Glej tako je.Dandek napisal/-a:Bif omenjal si da bi rajši mel navadne amortizerje kot foxsove. Jaz sem nasprotniga mnenja. Imam navadne amortizerje in imam željo po več nastavitev. Si za menjavo ? seveda z mojim doplačilom.
Cena novih Fox-ov je 4.600.
Moje, ki so kot novi (vedno z dust-coverji pokriti) in z katerimi nisem nikoli vozil na kakšni dirki ali skakal in podobno...3.000 je zadnja cena.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
?! A pred gostilno pa dust coverje dol vzames, da potem uni z CFMotoji vidijo koliko je njihov 4cikl vreden?BIF napisal/-a:Glej tako je.Dandek napisal/-a:Bif omenjal si da bi rajši mel navadne amortizerje kot foxsove. Jaz sem nasprotniga mnenja. Imam navadne amortizerje in imam željo po več nastavitev. Si za menjavo ? seveda z mojim doplačilom.
Moje, ki so kot novi (vedno z dust-coverji pokriti) in z katerimi nisem nikoli vozil na kakšni dirki ali skakal in podobno...3.000 je zadnja cena.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kaj si oni z CF mislijo me ne zanima. Se pa lahko zamislijo...freshslo napisal/-a:?! A pred gostilno pa dust coverje dol vzames, da potem uni z CFMotoji vidijo koliko je njihov 4cikl vreden?BIF napisal/-a:Glej tako je.Dandek napisal/-a:Bif omenjal si da bi rajši mel navadne amortizerje kot foxsove. Jaz sem nasprotniga mnenja. Imam navadne amortizerje in imam željo po več nastavitev. Si za menjavo ? seveda z mojim doplačilom.

Nebo biznisa predrago. Jaz bi samo sprednje menjal. Zadnje imam na foxsove luft kompresor. Ltd model imam. Glede cene pa se ne strinjam. Nove sprednje se da dobit za 1200 EU pribl. z popusti rabati ....
Za menjavo foxsove za moje navadne bi dodal max 500 EU . S tem da ni treba da so foxsovi kot novi. Samo da delujejo vredi.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pozabi. Ne vem če veš o katerih amortizerjih je govora.
Najbolje je, da si zrihtaš te popuste in si nabaviš po svoje.
Za mene pa bodo tile še naprej dobri!....za 500 EUR?????....nalepke Fox podium bi šle skozi.
Najbolje je, da si zrihtaš te popuste in si nabaviš po svoje.
Za mene pa bodo tile še naprej dobri!....za 500 EUR?????....nalepke Fox podium bi šle skozi.
Hehe. Mogoče pa mi kdaj rata
Mislima pa na iste amor...
Gre kiri v soboto gledat motokros v lovrenc?

Gre kiri v soboto gledat motokros v lovrenc?