Nakup ATV Quad
Nakup ATV Quad
Pozdravljeni,
registriral sem se zato da bi vas vprašal oz da mi svetujete. Na štirikolesnike se ne veliko spoznam in rad bi vas vprašal katero znamko štirikolesnikov mi priporočate. Nočem kupiti ravno kitajec da se mi bo skozi kvaril. Zato pri katerih znamkah naj se odločam?
Hajlepša hvala za odgovore.
Lp,
Jan
registriral sem se zato da bi vas vprašal oz da mi svetujete. Na štirikolesnike se ne veliko spoznam in rad bi vas vprašal katero znamko štirikolesnikov mi priporočate. Nočem kupiti ravno kitajec da se mi bo skozi kvaril. Zato pri katerih znamkah naj se odločam?
Hajlepša hvala za odgovore.
Lp,
Jan
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: šentjur
Re: Nakup ATV Quad
Vzemi si popldne za prebiranje foruma ogromno je napisanega.
Določi koliko € si pripravljen dati kje se boš vozil, koliko se boš vozil...
Določi koliko € si pripravljen dati kje se boš vozil, koliko se boš vozil...
Tešo je dobiti kakšen dober odgovor na tvoje vprašanje.Izbira quadu je huda,cene od do a mogoce ti bo ta zadeva sedla mogoce ne.Idi prvo malo probaj kaj voziti da dobiš malo orientacije,hitro boš vidu ce te potegne ali ne.Povej še kaj in kako bi se ti vozil potem bi ti lažje svetovali.Pozdrav
Vozil bi se praktično samo po cesti, lahko tudi malo po makadamu ampak ne bi delal nekih skokov in akrobacji z njim. Pripravljen bi bil dati 3.000
ali kaj vec ce je uredi stirikolesnik. Nikoli se nisem vozil z ATV, bom poskusil pri prijatelju ga vozit kako je. Namreč želim si kupiti ATV ker z motorjem 50ccm je katastrofa, še posebej v klanec, izpit za A kategorijo so pa stroški in lahko tako rečeno luksus(1.000
samo za izpit ter dodatnih 7.000
in več za dober motor)

-
- Obiskovalec
- Reactions:
Za ta denar dobis kakšnega Linhaja mislim da za 3500€ celo novega ali pa sym-a 300 tule v moji bližini se z njimi fantje kar veliko prevozijo in pravijo da ni tako slab. Sam sem si lastil 200tko mašina je bila brez nekih napak razen enosmerni ležaj zaganjača je večni problem teh motorjev. Zadeva je sicer malo trdna med vožnjo no samo to občutiš šele ko se voziš neko boljšo znamko.
Ti pa polagam na srce da če prišparaš še 1000€ da si greš ogledat še kakšnegs brp-ja 400 jih je sicer zelo malo na prodaj ampak se pa najde kak. Je pa to čisto drugi svet od Kitajcev Tajvancev. Ker jo se ti zadeva enkrat zapečati v dušo ne bo ostalo samo pri asvaltu.
Še leta nazaj bi sam rekel ja spet nekdo ki ima € mi pametuje pa verjemi da ni tako tudi sam sem ob obnovi hiše in okolice dolgo šparav za atv ampak zdaj pa ko se vsedem nan je poplačan ves trud ki sem ga vložil da sem lahko kupil atv. Ko se vsedes zalafuaš in greš brez razmišljanja kaj pa če se na poti kaj pokvari.... pokvari se lahko vsaka stvar. Samo ko slišiš kako mašina prede in ne rožlja vse povprek si dost bolj miren ko na poti po asfaltu slišiš samo zvok gum in ne še nekih 100 zvokov za katere ti ni jasno od kot prhajajo. V glavnem dober nakup želim
Lp
Ti pa polagam na srce da če prišparaš še 1000€ da si greš ogledat še kakšnegs brp-ja 400 jih je sicer zelo malo na prodaj ampak se pa najde kak. Je pa to čisto drugi svet od Kitajcev Tajvancev. Ker jo se ti zadeva enkrat zapečati v dušo ne bo ostalo samo pri asvaltu.
Še leta nazaj bi sam rekel ja spet nekdo ki ima € mi pametuje pa verjemi da ni tako tudi sam sem ob obnovi hiše in okolice dolgo šparav za atv ampak zdaj pa ko se vsedem nan je poplačan ves trud ki sem ga vložil da sem lahko kupil atv. Ko se vsedes zalafuaš in greš brez razmišljanja kaj pa če se na poti kaj pokvari.... pokvari se lahko vsaka stvar. Samo ko slišiš kako mašina prede in ne rožlja vse povprek si dost bolj miren ko na poti po asfaltu slišiš samo zvok gum in ne še nekih 100 zvokov za katere ti ni jasno od kot prhajajo. V glavnem dober nakup želim
Lp
Zadnjič spremenil janezk812@gmail.com, dne 17 Apr 2017, 18:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Nekaj mi ne gre skupaj pr tvojem vprašanju.Ce prav razumem nimaš še vozniškega izpita,kako se boš vozil po cesti.Delovni model definitivno odpade asfalt mu ni pr srcu.Cestak bi mogla biti prava izbira zate.
Hvala, bom premislil in se odločil. Imam izpit(21 let) in Najlepša hvala k me morjo met eni zmeri za norca in me jebej na forumih z nekimi izjavami kaj bi meni pasalo in kaj nebi Cestak , kupil skiro in bo. Lepo vprasas nekaj kar te zanima in ne, ne gre brez tega skozi.
Lp.
Lp.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Če bi sam pisal razumljiveje, bi bilo tudi ostalim lažje.
@Beno5 je napisal "cestak"....v svetu štirikolesnikov, to pomeni cestni model...oz. model, ki je primernejši za na cesto (čeprav za tja ni nobeden)....pogovorno to pomeni quad in ne atv, ki je "delovni" (spet pogovorno) model.
Razlika je namreč (poleg veliko drugih komponent) predvsem v pogonu. T.i. "cestak" je gnan z verigo in ima praviloma agregat z prestavami, kar je za vožnjo po cesti manj obremenjujoče, kot recimo atv, ki je praviloma gnan preko kardana in CVT-ja in ima avtomatski menjalnik, kar se sliši fino, vendar je na dolgi rok in dolge razdalje po cesti, tudi pogrom za vrtljive komponente takšnega vozila.
Nihče ti torej ne želi nič slabega....pomanjkljivo je tvoje poznavanje sveta štirikolesnikov in terminologije uporabnikov.
"Cestak" v tem primeru ni mišljen kot motorno kolo....upam, da sedaj razumeš?
@Beno5 je napisal "cestak"....v svetu štirikolesnikov, to pomeni cestni model...oz. model, ki je primernejši za na cesto (čeprav za tja ni nobeden)....pogovorno to pomeni quad in ne atv, ki je "delovni" (spet pogovorno) model.
Razlika je namreč (poleg veliko drugih komponent) predvsem v pogonu. T.i. "cestak" je gnan z verigo in ima praviloma agregat z prestavami, kar je za vožnjo po cesti manj obremenjujoče, kot recimo atv, ki je praviloma gnan preko kardana in CVT-ja in ima avtomatski menjalnik, kar se sliši fino, vendar je na dolgi rok in dolge razdalje po cesti, tudi pogrom za vrtljive komponente takšnega vozila.
Nihče ti torej ne želi nič slabega....pomanjkljivo je tvoje poznavanje sveta štirikolesnikov in terminologije uporabnikov.
"Cestak" v tem primeru ni mišljen kot motorno kolo....upam, da sedaj razumeš?
Ne se jeziti brez potrebe,nic slabega nisem mislil.Pišeš tako da še sam ne veš kaj bi rad.Tvoj post je nekako isti kot moj ko sem stopil v ATV svet. Vzemi si malo casa, citaj ogromno gradiva je na forumu in ni hudic da ne boš hitro vidu kaj te zanima.BIF ti je na hitro pojasnil nekaj kar sem mislil da že veš.Upam da boš dobro kupil in srecno vozil.Lp
Tudi jaz se iskreno opravicujem, jaz sem razumel "cestak" kot cestno kolo... Glede mojega pisanja je pa tako, tudi jaz imam včasih svoje dneve...Vglavnem se opravicujem.
Če sem dobro razumel, štirikolesnik s katerim bi se vozil namesto z avtom na delo (60km v obse smeri) mi bolj svetujete z pogonom na verigo kot na kardan? In mi priporočate da ima potem štirikolesnik ročni menjalnik in ne avtomatski(kar mi tudi bolj ugaja, užitek menjat ne pa samo gas, gas...).
Lp
Če sem dobro razumel, štirikolesnik s katerim bi se vozil namesto z avtom na delo (60km v obse smeri) mi bolj svetujete z pogonom na verigo kot na kardan? In mi priporočate da ima potem štirikolesnik ročni menjalnik in ne avtomatski(kar mi tudi bolj ugaja, užitek menjat ne pa samo gas, gas...).
Lp
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Kar se cestnih štirikolesnikov tiče se bom vzdržal, ker si nisem lastil nobenega in bo morda o tem spregovoril kdo drug, ki je referenčnejši za te zadeve.Jancek napisal/-a:Tudi jaz se iskreno opravicujem, jaz sem razumel "cestak" kot cestno kolo... Glede mojega pisanja je pa tako, tudi jaz imam včasih svoje dneve...Vglavnem se opravicujem.
Lp
Kar pa se tiče "delovnega" modela....praviloma so gnani preko CVT-ja (variomat) in preko kardana. Večini je skupna značilnost tudi to, da so avtomatiki in da imajo zadaj kotni prenos. Vse našteto je ciljano delano za vožnjo izven asfalta, kjer vse naštete komponente pridejo do izraza in so funkcionalne. Ti modeli praviloma vsebujejo tudi izklopljiv pogon na vsa 4 kolesa. Zaradi naštetih značilnosti je njihova dolgoročna uporaba na asfaltu lahko precej problematična, vsled obrabe in obremenitve naštetih komponent...in s tem tudi stroškov. Ok...seveda se da z njimi vozit tudi po asfaltu...brez problema in tudi na daljše razdalje....vendar je v tvojem primeru vprašanje koliko je to smiselno. Povprečen izračun pove da bi letno delal cca. 10,000km...60km/dan x 20 dni v meseceu x recimo 8 mesecev...smo tu nekje. Potem dodaš še nekaj vikend izletov in si kmalu na 12-14.000km/letno. Servis na 3.000km (agregat) in na 6.000km agregat+menjalnik+diferenciali...kar nanese+poraba cca. 9L/100km...= cca. 1600eur gorivo+cca.1.200eur servisi (če je vse ok)....si na slabih 3.000eur stroškov v enem letu, kar ni malo. Takšna kilometrina je pri teh modelih običajna za obdobje recimo treh let.
Podatki so okvirni in preko palca a na kaj dosti manj ne boš prišel....računani na BRP-ja recimo 650 kubičnega. Pri ostalih znamkah (Polaris, Yamah, Kawasaki in podobno) so servisni intervali še pogostejši...poraba pa nekje enaka ali večja...torej znese na koncu še več.
In pa seveda še en set gum cca500-600eur + novi jermen cca. 150eur...skratka kakšnih 4.000eur letno pri takšni kilometrini pa se nisem kaj dosti usekal.
Mislim, da bo bolje razmislit o kakšni drugi alternativi za fijakanje v službo.
Atv šport je čudovit in nudi nepopisne užitke...vendar zahteva svoj finančni vložek. Ampak o užitkih in njihovi ceni se ne razpravlja. Je pa za premislit...

- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Točno nekako tako,kot je opisano,vse specifike,ostalo,in še več,se vse tu gor najde.
Pa čisto na kratko,
Quad,sport(cestna verzija)

In delovna,,teren,ali za premagovanje raznih ovir.
,
Sedaj pa srečno pri nakupu,da ne bo še dva meseca povpraševanja,tu gor ko sem dal so vsi kar solidni motorji,
do sedaj še vsi,še bres kake večje okvare,vžgeš,in voziš.
Pa čisto na kratko,
Quad,sport(cestna verzija)

In delovna,,teren,ali za premagovanje raznih ovir.

Sedaj pa srečno pri nakupu,da ne bo še dva meseca povpraševanja,tu gor ko sem dal so vsi kar solidni motorji,
do sedaj še vsi,še bres kake večje okvare,vžgeš,in voziš.
2012 Yamaha Raptor 700R
Tudi z "športaki" je primerljiva zgodba. Baja in RAM sta bila edina kolikor toliko za cesto in še to z veliko predelave. Koliko bi pa bil pripravljen vložit € za ATV??? Dam ti idejo, da opravi raje A kategorijo in kupi motor, tako, kot je to naredilo ogromno bivših članov tukaj. Za 5k€ boš težko našel dober in kvaliteten ATV. Jurja za A kategorijo in za 4k€ že dobiš zelo dober motor! Sem mogoče postavil " letvico"
previsoko???
previsoko???
O dijo bono ja, nakoncu se pomoje res bolj splača iti delat A kategorijo in si kupit motor. Jaz sem mislil da ni lih tako, Nec, najlepsa hvala za use informacije, povedali ste mi več kot sem sploh mislil o ATVjih. Bom premislil in se odločil.
Hvala lepa ter lep pozdrav z goriške.
Jan
Hvala lepa ter lep pozdrav z goriške.
Jan
- Čarli
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Prekmurje
- Kraj: D. Bistrica
glede na to da odsvetujete vožnjo po asfaltu ne vidim nobenega problema kajti pri nas je makedamska cesta bolj urejena kot asfalt ki je poln lukenj 

Mogoče bi blo za razmišljat v smeri MP 3, Piaggio so uredu motorji, pa tudi vozni so z B kategorijo. 

- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Ne, vsi niso vozni z B kategorijo. Prva serija je za par cm. preozka in posledično je med sledmi koles premalo za B kategorijo. Zato pazite pri >ugodnih nakupih< rabljenih MP3-jev, ker A kategorniki imajo nižjo ceno kot B-jaši.dule1 napisal/-a:Mogoče bi blo za razmišljat v smeri MP 3, Piaggio so uredu motorji, pa tudi vozni so z B kategorijo.
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Ja, hvala brinovc na opozorilo, nisem bil pozoren ,se pravi to so potem letniki 2007- 08 

Umik! Enkrat smo debatirali o registraciji MP3 in, če se prav spomnim je bila čaka v opremi. MP3 homologiran za B kategorijo mora imeti ročno zavoro. Eni modeli trikolesnikov imajo ročico, katero z roko aktiviraš zavoro in jo zablokira še, drugi pa imajo stopalko. Modeli za A in B kategorijo so enaki po velikosti in širini. Upam, da sem se prav spomnil, če ne je popravite 

Če je vozen z B potem ima nožno zavoro. Kolotek pa če se ne motim je tudi malo širši...
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Malce za info:
A kategorija:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... KATEGORIJA
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... ggio%20Mp3
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0250%20MP3
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... P3%20125ie
in B kategorija...
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... ay=Piaggio MP3 400 LT 400LT B KATEGORIJA
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... NANCIRANJE
Naj še dodam nekaj besed iz nekega testa pred leti:
Piaggio je pri raziskovanju evropskih trgov ugotovil, da bi marsikdo v svoji garaži želel imeti maski skuter, pa ga žal brez ustreznega vozniškega dovoljenja ne sme voziti. Tistih, ki tako dovoljenje imajo, je neprimerno manj, med njimi pa je le peščica tistih, ki kupuje izdelke iz njihove ponudbe. Zato so natančno preučili večino evropskih pravilnikov in zakonov ter hitro ugotovili, da v svoji ponudbi pravzaprav imajo izdelek, ki si ga marsikdo želi, le da ga je treba malenkostno predelati.
Zato so že tako razgrabljenemu modelu MP3 za pet centimetrov razširili sprednji kolotek, ki je posledično iz razreda enoslednih prestopil v razred dvoslednih vozil. Nekoliko so razmaknili tudi medsebojno oddaljenost smernih kazalcev in dodali stopalko za zavoro, ki hkrati zavira vsa tri kolesa. Vse skupaj je dovolj, da za vožnjo MP3 LT zadostuje izpit B-kategorije.
A kategorija:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... KATEGORIJA
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... ggio%20Mp3
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0250%20MP3
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... P3%20125ie
in B kategorija...
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... ay=Piaggio MP3 400 LT 400LT B KATEGORIJA
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... NANCIRANJE
Naj še dodam nekaj besed iz nekega testa pred leti:
Piaggio je pri raziskovanju evropskih trgov ugotovil, da bi marsikdo v svoji garaži želel imeti maski skuter, pa ga žal brez ustreznega vozniškega dovoljenja ne sme voziti. Tistih, ki tako dovoljenje imajo, je neprimerno manj, med njimi pa je le peščica tistih, ki kupuje izdelke iz njihove ponudbe. Zato so natančno preučili večino evropskih pravilnikov in zakonov ter hitro ugotovili, da v svoji ponudbi pravzaprav imajo izdelek, ki si ga marsikdo želi, le da ga je treba malenkostno predelati.
Zato so že tako razgrabljenemu modelu MP3 za pet centimetrov razširili sprednji kolotek, ki je posledično iz razreda enoslednih prestopil v razred dvoslednih vozil. Nekoliko so razmaknili tudi medsebojno oddaljenost smernih kazalcev in dodali stopalko za zavoro, ki hkrati zavira vsa tri kolesa. Vse skupaj je dovolj, da za vožnjo MP3 LT zadostuje izpit B-kategorije.
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Pri MP3 je oznaka LT tista ki šteje za B kategorijo.
LP Jevi
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850