Dodatni pritljažnik za cf moto

Odgovori
Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Dodatni pritljažnik za cf moto

Odgovor Napisal/-a Civava » 22 Okt 2008, 20:27

Danes sem končno namontiral dodatni prtljažnik za cf moto. Računam, da bo prišel prav drugo leto pri kakšnem bolj resnem potepu.

Slika

Slika

Slika

Po dogodivščinah na Madžarskem, ko sem odlomil prednji del stopnice sem se odločil, da vse skupaj malo ojačam in tako je nastalo tole :D

Slika

Slika

Slika

l.p.civava

Uporabniški avatar
Kovk
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kovk » 25 Okt 2008, 14:18

Lepo za pogledat in koristno.
Ampak glede na slišano bo treba spet šrafat ali kaj?

Eppur Si Muove !

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 25 Okt 2008, 18:58

Tale prtljažnik zadaj je res super stvar! Včeraj smo ga že preizkusili, če je dovolj trden, služil nam je kot šank!! Zadeva preverjeno enkratna!!!

Uporabniški avatar
zan.raptor
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zan.raptor » 27 Okt 2008, 10:41

Civava a si zadovoljen s cf moto? ker jas nism!!??:(

rookie
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Gradac

Odgovor Napisal/-a rookie » 27 Okt 2008, 11:01

Pa kaj je fantje s temi cf mototi?
Se res toliko kvarijo ali so to posledice turc?
Kar nekaj se popravljajo zadnje čase!?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 27 Okt 2008, 12:18

Zdravo.

Vsak cofo ima nekaj svojih muh, ki jih je potrebno odpraviti. Moj mi je nudil obilo užitkov v teh 10 000 km, ki sem jih do sedaj naredi. Do sedaj sem zamenjal dva semerinka in to takoj na začetku in pri meni so odpovedali vsi nosilci motorja posledično pa je je prišlo tudi do zloma nosilca izpušne cevi. Nosilci ali so premalo močni ali pa slabo zavarjeni in zato treslaji naredijo svoje. Vendar ko gredo skozi moje roke se nikdar več ne odlomijo :D .Imel sem problem z plovcem, ki se je tudi odlomil. In pa menjava jermena, ki pa je bil v normalnem času tako, da to ne morem šteti kot napako. In pa ena žarnica je crknila ravno sedaj no pa tudi to ni nevem kaj.Vse ostale ojačitve in dodatki pa gredo na moj račun ker, ko ocenim,da bi bilo smotrno nekaj dodati zaradi tega, da ne pride do kakih poškodb na terenu to tudi storim. Cofo je le delavec in včasih ga spustim tudi čez hlode in kamenje. Na podvozje nimam pripomb glede na to, da sem večino teh kilometrov naredil v dvoje imam pa pripombe na končno brzino, ki bi bila lahko kakih 15 km večja. Na terenu se pa lahko kosa z vsakim. Tudi drugi udeleženci naših potepov ti lahko potrdijo,da jim nisem v sramoto ko se vozimo. Me je pa že tudi pustil na terenu pa kaj lahko ti sedaj naštejem deset primerov, ko so drugi atv ji druge pustili na terenu. To nam je pač hobi in tako je treba tudi vzeti. Res pa je, da je treba mašino redno vzdrževati. Če si tukaj odvisen samo od mehanikov potem ti ni lahko :D . Šramfajo pa tudi drugi samo, da ne razglašajo toliko okoli kot jaz tako, da imaš po moje samo občutek, da je z cofoti kaj preveč narobe. Mislim, da so nekje v povprečju. No za informacijo zadnja napaka pri njem je bila zamašen dovod goriva v uplinjaču. Nahaja se na takem mestu, da ga ob prvem razdiranju nisem našel zato je trajalo nekaj časa, da sem cofota spravil v pogon.
Za konec še vedno sem zadovoljen z njim pa čeprav je mašina ravno nekje na meji moči. Vendar jaz potrebujem nekaj za dva.
Zakaj pa tebi ni všeč in kakšne probleme imaš z njim?

l.p.civava

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Okt 2008, 12:28

Rookie nima cofota, je pa imel shineray-a, če se ne motim. Upam, da bo kaj več povedal o kvaliteti le tega...

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
RAFLj
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RAFLj » 27 Okt 2008, 13:59

Odlično! :4x: Tole bo pa po fotkah sodeč, vse preneslo! Gepek pa mislim, da nau sam za šank dober, čeprav se mi zdi širina ravno prava za kašen 6 pack, oziroma celo vrsto, gor namontirat!
Zadnjič spremenil RAFLj, dne 02 Nov 2008, 17:22, skupaj popravljeno 1 krat.

rookie
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Gradac

Odgovor Napisal/-a rookie » 27 Okt 2008, 16:04

rookie napisal/-a:Pa kaj je fantje s temi cf mototi?
Se res toliko kvarijo ali so to posledice turc?
Kar nekaj se popravljajo zadnje čase!?
Nič hudega nisem hotel s tem povedat, me pa zanima kvaliteta teh atvjev.
Kar se tiče Shineraya, pa lahko povem, da ima tudi svoje muhe, ki jih je potrebno odpravit in atv te služi.Jaz sem ga prodal, ker kupujem nekaj večjega in bolj udobnega.Pri Shierayu je bil problem, ker je bil pretrd in premalo prostoren za vožnjo v dvoje.
Mislim, da bodoči lastnik bo z njim kar zadovoljen, ker se bo večinoma sam vozil.
Jaz pa sem z njim v slabih 3h mesecih naredil 950 km, kar je za kitajčka kar dost.

Zdaj zbiram denar za nekaj večjega, favorita že imam, gledam in preučujem pa še druge zadeve in možnosti.Med njimi je pa lahko tudi cofo, zato tudi sprašujem.
Lastniki cofotov, brez zamer, rad bi se samo informiral.
LP Rookie

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 27 Okt 2008, 21:15

Saj ni nobeni zamer dobro je, da se čim bolj informiraš.

Uporabniški avatar
Kovk
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kovk » 29 Okt 2008, 22:26

zan.raptor napisal/-a:Civava a si zadovoljen s cf moto? ker jas nism!!??:(
Glej, Čivava je car in je cofkota sprobal že pod vsemi mogočimi pogoji in sem pa tja kakšno stvar več pošranfa. Jaz se imel prej džipa za po gričih ovce za skup zganjat, zamenjal s cofotam in nimam problemov, razen klasičnih kot vsi ostali, ne glede na znamko. Nič ne obupaj, nekaj začetnih šrafanj, te še bolj poveže z njim (podobno kot pri ženskah :4x: ).

Eppur Si Muove !

alesss
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a alesss » 30 Okt 2008, 05:56

Kovk napisal/-a:
zan.raptor napisal/-a:Civava a si zadovoljen s cf moto? ker jas nism!!??:(
Glej, Čivava je car in je cofkota sprobal že pod vsemi mogočimi pogoji in sem pa tja kakšno stvar več pošranfa. Jaz se imel prej džipa za po gričih ovce za skup zganjat, zamenjal s cofotam in nimam problemov, razen klasičnih kot vsi ostali, ne glede na znamko. Nič ne obupaj, nekaj začetnih šrafanj, te še bolj poveže z njim (podobno kot pri ženskah :4x: ).
Samo eno umesno vprašanje, koliko znamk si pa že imel da lahlo rečeš ne glede na znamko klasične napake? :shock:

Kremy
Mojster
Reactions:
Kraj: Škofja loka

Odgovor Napisal/-a Kremy » 30 Okt 2008, 19:17

Pri Suzukiju klasičnih napak ni. Menja se zgolj samo olje in filtri. Pri CF-motu, pa so klasične napake....

ATV SERVIS - Škofja Loka

SMC RAM 520 RR 8)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 31 Okt 2008, 00:41

Ja maš čisto prav. Sedaj ko sem zavaril vse nosilce motorja nazaj sem zopet tam kot sem bil na začetku. Pri vibracijah. Tukaj druge rešitve ni kot, da se predela nosilce ne ogrodju motorja in se vstavi gumi zglobe. Tako malo bi bilo potrebno,da bi to naredili pri načrtovanju atv ja. Izgleda, da kitajci tega še niso jemali. Sedaj bo pa potrebno caa 3 dni in čuda prilagoditev. Vendar se ne dam in že delujem v tej smeri.

l.p.civava

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 31 Okt 2008, 08:56

Civava, ko zaključiš, pa patent zaščitit in prodat kitajcem. Sam kaj pomaga, ko bodo takoj začeli delati replike CivaMoto...

Uporabniški avatar
cdflip123
Klubski šejk
Reactions:
Kraj: Poljane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cdflip123 » 31 Okt 2008, 10:11

XXXL napisal/-a:Civava, ko zaključiš, pa patent zaščitit in prodat kitajcem. Sam kaj pomaga, ko bodo takoj začeli delati replike CivaMoto...

:dober :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 31 Okt 2008, 18:00

Danes sem se poglobil v zadevo in našel rešitve. Zdaj moram najti samo še ustrezne guminosilce pa sem zmagal.

l.p.civava

samek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a samek » 01 Nov 2008, 16:38

Malo off topica...

http://www.youtube.com/watch?v=G5e9oefj ... re=related

ni to malo pretirano za priklop pa motor, da to vzadaj vleče?

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 01 Nov 2008, 18:14

Predpostavljam, da jo je samo prestavil. V takem primeru bi vlekel po ravnini 1 tono brez problema.

l.p.civava

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 01 Nov 2008, 18:15

Za premikanje po kampu ni problem.Na cesto pa tako ne sme.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Nov 2008, 23:43

Tako prikolico jaz na roke prestavljam po ravnem sam. Se pravi po majhnem klancu z ATV-jem mora iti brez problema...

samek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a samek » 02 Nov 2008, 09:13

kaj je pa z priklopom? Ne deluje malo prevelika teža na priklop in zadnjo akso ( če je priklop pritrjen na akso?)?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 02 Nov 2008, 09:33

Teža ki deluje na priklop je največ 50kg (tako mora biti razporejena teža na vseh prikolicah).
Če misliš težo,ki jo motor vleče je pa tako kot je XXXL napisal.
Linhai 300 ima priklop na osovini,pa tako prokolico vleče brez problemov.CF Moto ima pa priklop na okvirju in je še toliko močnejši,tako da ni skrbi. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Odgovori