Tile trije "zobcki"Tommo napisal/-a: Potem mi spet čež 10km začne neki pokati kot bi po kovini tolkel z kladivom.

Se niso dobro "zaskocili" sem noter.

Zakaj ????? Vzrokov je vec ! Bodo ze na servisu ugotovili.
Moderator: jaka
Tile trije "zobcki"Tommo napisal/-a: Potem mi spet čež 10km začne neki pokati kot bi po kovini tolkel z kladivom.
Sem se res čudno izrazil: nisem mislil, da naj karkoli popravlja sam, saj je motor še pod garancijo, vsekakor mora z njim na servis.slepec napisal/-a:lej sam naj ne dela nič,ker bo mel probleme pri garancijiBohorc napisal/-a:Preveri enosmerno sklopko oziroma ležaj v njej, če ti meče iz prestave je lahko tudi to, sem jaz imel podobno težavo.
tudi ti pazi da ti kej ne crkne,ker si ga že nadgrajeval,glede garancije,da se ti ne bo pripetilo kot meni
a ti si imel tudi že probleme,sam nazadnje bo procent zadovolnih 10 proti nezadovolnih 90,mogoče se je wbc zmotil
Se pravi, če kupim nov tovarniški nehomologiran štirikolesnik, ki je brez blokad (blokade so vstavljene izklučno zaradi homologacije), je to že poseg ???slepec napisal/-a:sam si rekel da imaš odprtega takoj pri novem,to je zame že poseg v atv,pa naj to naredi tovarna ali serviser
Motor je bil tovarniško odprt in sicer je bil vijak na ročki za plin čisto odvit, dušilec izpuha, na katerem je navarjena mrežica tudi ni bila več v izpuhu, te dele sem dobil zraven zapakirane v vrečki in to je to. Toliko je "odprt". Z kakšnim posegom, pa bi se ga po mojem še dalo nekoliko naviti(malo bi se moral poigrati še z izpuhom in vplinjačem), a zame je to čisto dovolj. Kar se odprtosti na mojem tiče, mi je o tem povedal Boštjan in je dobro seznanjen o tem, na vprašanje glede tega, v primeru kakršne koli okvare mi je rekel, da so to naredili v tovarni in naj nič ne skrbim, če bi do česar koli prišlo v času trajanja garancije, kar mu verjamem in si zaradi tega ne delam skrbi, niti ga zaradi tega ne bom preveč "šparal" potem ko bo imel kakšnega jurja ali dva več kilometrov.slepec napisal/-a:sam si rekel da imaš odprtega takoj pri novem,to je zame že poseg v atv,pa naj to naredi tovarna ali serviser
lej jaz sem mel tudi tunanga pa sem to čez celo odbobje izkoristil samo parkrat,tako da vsak poseg je zame sedaj vprašljiv
Kar se tiče omnjenega SMC Captaina gre absolutno iz lastnikovega žepa.slepec napisal/-a:pelji ga na servis ,da se ti ne bo zgodilo kot meni ,atv ratal malo glasnejši in 500 metrov pred servisom je lepo ribnu
pa pelji go na prikolici ,dokler še dela, da jim boš lahko dokazal, kaj je narobe,žal jaz nisem mogel,je prej spustil dušo,pričakuj težje rešljivo zadevo, ker jim gre popravilo iz LASTNEGA ŽEPA,zopet eden ,ki ima probleme z SMC,kako to ,ko pa je to neuničljiv motor
http://atv.si/forum/viewtopic.php?t=2108slepec napisal/-a:igla se nahaja v batku ki ga dviga zajla ,odšravfaš zgoraj vijak, vzameš ven batek, ločiš od zajle, odstraniš iglo in na koncu igle imaš zareze najprej daš za eno zarezo nižje (s tem igla gre višje in posledično motor prej in več dobi bencina) če imaš boljši tuning(večja diza,športni filter,odprt auspuh)spustiš iglo za 2 ali več mest,jaz sem pridobil 10 hp izmerjeno na valerjih z zamenjavo zobnikov se je hitrost povečala za 20 kmh
Ena možnost je da je to ki jo je omenil Jaka (v tem primeru motor vsake toliko pocuka med vožnjo), druga možnost je da je za nastaviti prestaviti ročica menjalnika, tretja možnost pa je uničen jermen, četrta možnost mogoče kaj s sklopko. To pokanje po kovini bi lahko bil "nacufan" jermen ki udarja ob blok CVT-ja. Verjetno je še kakšna možnost, samo mi trenutno ne pade na pamet, bi moral slišati zadevo.Tommo napisal/-a:spet me moj Jumbo 302 neki straši![]()
Včeraj sem se šel mal peljat in mi že takoj po 1km ko spustim gas nekak skoči iz prestave, ko pa sem dodal gas je pa sam neki mlelo sam potem je zagrabil in sem šel normalno naprej. Potem mi spet čež 10km začne neki pokati kot bi po kovini tolkel z kladivom. Potem je tudi nehalo ampak sem se kar mal s strahom peljal nazaj proti domu da ne bom kje ostal.
Kaj bi lahko to bilo oziroma kaj se dogaja?
Nekak mi že samo >laufanje< na mestu ko dodaš gas ni povsem všeč pa serviser pravi da to ni nič takrat je imel motor cca. 700km. Baron21 ti pa če se spomniš si tudi sam glede laufanja rekel da je tko kot bi bilo neki s sklopko. Sva enkrat poslušala in sprobavala na Selih če se spomniš.
Motor je star nekje pol leta pa me včasih ko se tole dogaja prime da bi ga kar nazaj peljal pa naj zrihtajo kakor vejo in znajo. Prevoženih ima trenutno 1000km.
lp, in prosim za mnenja
Hm, zdaj pa vidim, kam pes taco moli. Ne bom preveč pametoval, niti kogarkoli žalil, ampak glede na vse prebrano o tvojem tuniranju motorja je lahko vsakemu laiku jasno, kdo je krivec za nastalo situacijo v tvojem primeruslepec napisal/-a:wbc, jaz sem ti, in ti bom ,dokazal ,da prodajaš jajca-tajvanska
Pokalo po kovini je samo kakih 5 sekund in je nehalo.... po mojem ni jermen če pa je pael.presidento napisal/-a:Ena možnost je da je to ki jo je omenil Jaka (v tem primeru motor vsake toliko pocuka med vožnjo), druga možnost je da je za nastaviti prestaviti ročica menjalnika, tretja možnost pa je uničen jermen, četrta možnost mogoče kaj s sklopko. To pokanje po kovini bi lahko bil "nacufan" jermen ki udarja ob blok CVT-ja. Verjetno je še kakšna možnost, samo mi trenutno ne pade na pamet, bi moral slišati zadevo.Tommo napisal/-a:spet me moj Jumbo 302 neki straši![]()
Včeraj sem se šel mal peljat in mi že takoj po 1km ko spustim gas nekak skoči iz prestave, ko pa sem dodal gas je pa sam neki mlelo sam potem je zagrabil in sem šel normalno naprej. Potem mi spet čež 10km začne neki pokati kot bi po kovini tolkel z kladivom. Potem je tudi nehalo ampak sem se kar mal s strahom peljal nazaj proti domu da ne bom kje ostal.
Kaj bi lahko to bilo oziroma kaj se dogaja?
Nekak mi že samo >laufanje< na mestu ko dodaš gas ni povsem všeč pa serviser pravi da to ni nič takrat je imel motor cca. 700km. Baron21 ti pa če se spomniš si tudi sam glede laufanja rekel da je tko kot bi bilo neki s sklopko. Sva enkrat poslušala in sprobavala na Selih če se spomniš.
Motor je star nekje pol leta pa me včasih ko se tole dogaja prime da bi ga kar nazaj peljal pa naj zrihtajo kakor vejo in znajo. Prevoženih ima trenutno 1000km.
lp, in prosim za mnenja
jaz sem pridobil 10 hp izmerjeno na valerjih