Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovori
Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Re: Prva tezava na Outlanderju 800 ?!

Odgovor Napisal/-a bade25 » 13 Nov 2011, 16:34

RBATV napisal/-a:Napačno si se lotil težave! Preveriš senzorje se pelješ ,če še vedno ni bolje , je potrebno zadevo priklopit na računalnik!ta pa bo javil katera zadeva povzroča težavo!!

Brp-ji so se ,se in se bodo kvarili...tako pač je! Moj prejšni Outlander 800 xt max je imel kar nekaj težav.Ubijal ga je asvalt. Povem pa vsem lastnikom 4X4 če mislite ,da lepa vožnja po asvaltu 60-70 ali 90 kmh ne dela škode......ste se krepko zmotili!Tu se dela največ škode!to se delovni stroji z delovnim menjalnikom veliki obrati jih ubijajo, teren je njihovo dvorišče in ne asvalt!
Hehehe..ne vem zakaj, ampak rade volje ti verjamem:)))

Tisti ki se hoče po (pretežno!!) asfaltni cesti vozit 110+ km/h in je kupil Outlanderja, mislim, da je zgrešil investicijo. Za take stvari so si pri BRP-ju izmislili Spyderja.

....Sem probal s plavutkami smučat, pa ni šlo kaj ekstra dobro:)))

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Nov 2011, 16:42

lakl napisal/-a:ATV - All terrain vehicle!

Ime pove vse! :D
Slovenska izvedenka...NAV-Nice-Asphalt-Vehicle... :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 13 Nov 2011, 20:22

Sem se kar prav lotil zadevo, le mal se je treba spoznat na elektroniko;) v service manualu pa so tudi napisane vrednosti.
RBATV napisal/-a:Napačno si se lotil težave! Preveriš senzorje se pelješ ,če še vedno ni bolje , je potrebno zadevo priklopit na računalnik!ta pa bo javil katera zadeva povzroča težavo!!

Brp-ji so se ,se in se bodo kvarili...tako pač je! Moj prejšni Outlander 800 xt max je imel kar nekaj težav.Ubijal ga je asvalt. Povem pa vsem lastnikom 4X4 če mislite ,da lepa vožnja po asvaltu 60-70 ali 90 kmh ne dela škode......ste se krepko zmotili!Tu se dela največ škode!to se delovni stroji z delovnim menjalnikom veliki obrati jih ubijajo, teren je njihovo dvorišče in ne asvalt!

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 13 Nov 2011, 21:34

Predvidevam, da si rešil!
Če ni skrivnost..ali lahko poveš, kaj je bil vzrok?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Nov 2011, 01:15

Revez je dobil premalo zraka.

Sem pa tud na ebayu nasel za 600 eur tester za brp, mi mora model samo se odgovorit katera verzija je B.U.D.S.-a, da imam ob se kaksni taki situaciji pri roki zadevo, da se ni treba zajebavat z meritvami.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Nov 2011, 01:18

@BIF: Se ena stvar me zanima... V enem postu sem slisal, da si kritiziral jermen od Carlise... Kaj je narobe z njim ? V mojem je tocno ta in je bil zamenjan pred cca. 50km ampak bi ga zaradi mojega boljsega obcutka zamenjal se enkrat. Me pa zanima kaj naj kupim, da bo ok ?!

Mi je pa tale BRPjcek cedalje bolj vsec...Skriplje nic vec, vsi vitalni deli so pregledani in namazani, ventili nastavljeni, olje in filter v agregatu zamenjano, ostane se zracni filter in jermen. Res, da ni tako lep kot KQ, ampak ima pa MOC :)
Zadnjič spremenil freshslo, dne 16 Nov 2011, 00:01, skupaj popravljeno 3 krat.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Nov 2011, 01:22

@BIF: Pa se ena stvar, po telefonu sva se pogovarjala o uradnem servisu... in sem omenil, da ne zaupam nobenmu servisu iz lastnih izkusenj pri avtomobilih. No, tokrat se je to se enkrat pokazalo, da imam prav ! Na 6000km bi se moral menjati tudi zracni filter, vsaj tako pise v navodilih. Servis na 6000km je bil narejen v TIPOM in ko sem zracni filter potegnil ven je na njem pisal isti letnik kot je ATV. Torej ?! Kako naj jim verjamem, da so zamenjali olje ?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Nov 2011, 09:46

Edini uradni servis v Slo. ki ga priznavam je na SS! O Tipomu ob kakšni priložnosti na štiri oči!
Če pa boš menjaval filter...ZELO toplo priporočam, da kupiš K&N filter za Outlanderja (cca 66 EUR) in motor bo dihal kot je treba! Poleg tega ima neomejeno življensko dobo. Vse kar moraš naredit je, da ga občasno opereš in naoljiš...sam uporabljam za to orig. K&N set (cca 12. EUR) in ga imaš za cca 4x pranje in oljenje.
Carlisle....torej kot se je že 100x pokazalo ne kaže varčevati tam kjer je to nesmiselno. Kupil sem nov Carlisle jermen za 99,90 EUR-a orig. za 650-ko je 140 EUR. Namestil sem nov jermen (Carlisle) in že na prvi furi ga je zasmodilo...sicer zelo na rahlo a dovolj, da sem ga zavohal...to se mi na orig. ni zgodilo nikoli.
Od takrat čutim, da prime za spoznanje kasneje občasno pa ob speljevanju tudi malce "pocuka" (ni čisto gladko). Sicer ga bom obdržal do spomladi (za pluženja in kakšno vožnjo po snegu bo že) drugače pa ga je najbolje zamenjat...namreč na mestu, kjer je zasmojen je sedaj drgačne strukture (je trd) in dolga vožnja ni priporočljiva saj povzroča mikro vibracije, ki se prenašajo preko jermenice na sklopko in menjalnik....mogoče bo kdo ocenil, da sem picajzl...ampak, moje mnenje je, da motorju nudim najboljše in od njega zahtevam največ!
Skratka kupil sem si pamet za 40 EUR-ov!
Pa še nasvet, ki ga morda že prakticiraš...velja pa za VSE "jermenaše"!
Na 1.000 do 1.500 km odpri pokrov variomata in z kompresorjem izpihaj cel variomat. S tem boš podaljšal življensko dobo jermena, jermenice in verjetno še marsičesa. No jaz to prakticiram tudi po kakšni furi, kjer sumim, da sem zajel tudi kaj vode oz. peska!
Malenkostno opravilo za boljše spanje! :D
Olje pa le zamenjaj..res nekaj stane vendar če si boš postavil dobro osnovo, veš kaj imaš in to je to. Absolutno ne glede na pisanja po forumih....sam uporabljam samo orig. olje za BRP...naročim ga pri SS in mi ga pošljejo...prav tako oljni filter...ni poceni a moje mnenje je, da je orig. olje takšno kot je z razlogom!
In če imaš možnost mu privošči še Iridium svečka (orig. zamenjave najdeš v katalogu NGK). Daljša živ. doba, preciznejši vžig...ne boš hitrejši, si pa spet nekaj malega naredil za motor.
Jaz mu občasno privoščim še kakšen rezervoar ali dva 100 oktanca...da se "spuca"!
No in tako porihtana se veselo druživa brez težav.
Vse kar sem napisal so moje izkušnje in moj način vzdrževanja motorja. To niso navodila temveč le priporočila!
Vsak naj si izbere svoje....a od naših mašin zahtevamo dosti...zelo dosti...prav je, da jim tudi kaj nudimo! :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Nov 2011, 12:55

K&N filter poznam, ga imam v raptorju, ceprav tam nisem obcutil kaksnih presezkov. Bom videl kako bo v BRPju, ga bom sel danes iskat. Olje gre notr od Shella, original vprasanje kaj pakirajo v embalazo. Ze zmotilo me je to, da je bil pred parimi leti predpisan olje polna sintetika in interval na 1500km, zdaj so pa interval podaljsali na 3000km in predpisali slabse pol-sinteticno olje. Torej original brp olje, ne hvala.

Ne razumem pa zakaj bi bilo treba odpirati box od jermena vsakih 1500km zaradi vode in prahu ?! Saj ima box okrog o-ring, ki tesni, ce je ok in voda ter prah ne more prodreti vanj. Vsaj tako je bilo pri KQ in Arcticcatu. Ko se je box odprl na 4000km je bil noter le fin prah od jermena in popolnoma nic drugega?!

Za svecko se bom vzdrzal komentarja, je pa dobil dve novi navadni NGK.

Bencin gre vedno 100 notr, ker imam za avto predpisano tako gorivo in potem spotoma se kante napolnim za igrace.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 14 Nov 2011, 12:58

RBATV napisal/-a:

Bolj kot asfalt je problem v glavah. Začnejo pri potovalni hitrosti 80km/h končajo pa na maximumu. Noben motor niti avto ni narejen za vožnjo pri blokadi...

Glede na na to, da niso zračnega filtra menjali si morem kr predstavljat kak je ta servis potekal... Žalostno res, da še to "peščico" motorjev ne porihtajo kot se zagre. Jaz bi še stisnil teh par eur pa naredil servis in mirno spal... ;)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 14 Nov 2011, 13:58

freshslo napisal/-a:Bencin gre vedno 100 notr...
Jaz tudi tankam 100 oktanov. Poraba je manjša za 3-5 dl/100 km, pa mašina bolj gladko teče, predvsem pri prostem taku je to zaznati.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Nov 2011, 16:24

1.) K&N filter...nekih presežkov verjetno ne boš doživel...moje subjektivno mnenje je, da lepše vleče v srednjem in višjem območju obratov...še enkrat subjektivno mnenje!
Jaz sem ga nabavil pač iz praktičnih razlogov (vzdrževanje)...in pa da od viška pretoka glava ne boli...premali pretok=lučka!
2.) Olje...jaz ostajam na originalu...inžinerji BRP-ja oz Rotax-a so mnogo pametnejši od mene...kaj kdo polni v embalažo ne vem, vem pa recimo da Repsol Racing program polni Mariborski (bivši) Mapetrol!
Če orig. olje uporablja Jager na vseh dirkah (kako vozi pa vemo), je za mene tudi dovolj dobro.
Sicer je govora o 2-taktnih motorjih (video)...vendar menim, da 4 taktni Rotax funkcionira po specifičnih zahtevah.
Ni pa poanta samo v olju temveč tudi v aditivih, ki so v glavnem skrivni "recepti" vsakega proizvajalca in ni razloga, da jim ne bi verjel!
http://www.youtube.com/watch?v=u0ijVHBH ... ture=feedu
Kolegica, ki je mag.kemije in glavni kemik pri Mapetrolu, mi je razložila kako pomembni so aditivi..njihova sestava in kvaliteta...ampak jaz sem bolj navadne sorte in tega ne znam ponovit....v glavnem jaz sem za original.
Ampak kot rečeno...vsak po svoje!
3.) Svečka...svobodna izbira...moja je pač Iridium...seveda po temeljitih posvetovanjih!
Za lažjo predstavo video...seveda ni nujno, da vsemu verjamemo....vendar ne vem, če se jim splača razvit nov produkt, ki je pač enak staremu samo izgleda drugače :-k
http://www.youtube.com/watch?v=tS4MV2pE ... re=related
4.) 100 oktanski bencin....občasno ja, ne pa vedno!
Prepis iz nekega drugega foruma...debata o oktanih!
(((100 oktanski bencin je manj eksploziven in zato prenaša višje vrednosti kompresijskega razmerja (kasneje pride do samovžiga).
Torej, če hoče motor izkoristiti 100 oktanov rabi višje kompresijsko razmerje.

100 oktanski bencin je manj prijazen do kolja, ker ima več aditivov (ki zvišajo oktansko število). Včasih je bil to svinčev tetraetilen, danes so izomeri in ciklične spojine. Zanimivo, da tudi alkohol in celo voda povečata oktansko število, vendar prinašata manjši energetski doprinos in še mešanje z bencinom je slabo.

Sploh ni nujno, da je energetska vsebnost več oktanskega števila višja. Celo zelo velikokrat je obratno, saj spojine, ki zelo povečujejo oktansko število vsebujejo manj ali celo nič kemične energije.

Še malo referenc:
http://www.faqs.org/faqs/autos/gasoline...
If you are already using the proper octane fuel, you will not obtain more power from higher octane fuels. The engine will be already operating at optimum settings, and a higher octane should have no effect on the management system. Your driveability and fuel economy will remain the same. The higher octane fuel costs more, so you are just throwing money away.
Spremebe pri moči sploh niso tako majhne. Seveda pa se morajo dovolj zgodaj odpirati tudi ventili.
Vse to loči visoko navite motorje od "običajnih".)))
Konec prepisa!

Vse moje navedbe temeljijo na mojih izkušnjah in "študijah" ter priporočilih tistih, ki o teh stvareh v resnici nekaj vedo!
Vsak pa najde svoj "recept" za svoj motor! Moj je pač takšen in dokler sva oba zadovoljna (jaz in Rotax) ostajam pri tem! :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 14 Nov 2011, 17:14

BIF napisal/-a:
Pa še nasvet, ki ga morda že prakticiraš...velja pa za VSE "jermenaše"!
Na 1.000 do 1.500 km odpri pokrov variomata in z kompresorjem izpihaj cel variomat. S tem boš podaljšal življensko dobo jermena, jermenice in verjetno še marsičesa.
Bif, saj bo prej tebe pobralo kot tvojega kanarčka. [-o< Da ni slučajno tvoja kaj fovš kanarčku? :-k

Jaz sem na grizzu prvič preventivno odprl pokrov variomata pri 22000 km. Takrat sem tudi preventivno zamenjal jermen (tastarega imam sedaj za rezervo).
Olje menjam na predpisanih 120 del. ur. Itak so pri ATV-jih kilometri bolj relativna stvar.

Sicer pa zanimiva debata.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Nov 2011, 17:33

brinovc napisal/-a: Jaz sem na grizzu prvič preventivno odprl pokrov variomata pri 22000 km.
Sicer pa zanimiva debata.
Ti pacek ti... :mrgreen:
No saj če sem čisto odkrit...jaz "čiščenje" variomata naročim svojemu sinu, ki bi za 10min. vožnje naredil vse!
Malo sem že "lesen" za valjanje po tleh... :-#
Tako izgleda v praksi....
Slika
Zadnjič spremenil BIF, dne 14 Nov 2011, 20:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RBATV
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Domžale
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a RBATV » 14 Nov 2011, 18:13

Sem pa tud na ebayu nasel za 600 eur tester za brp, mi mora model samo se odgovorit katera verzija je B.U.D.S.-a, da imam ob se kaksni taki situaciji pri roki zadevo, da se ni treba zajebavat z meritvami.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No tole ti bo dobro podtaknil! Modul se dobi kabel tudi ampak uporabne kode pa ne boš dobil, te so deležni le pooblaščeni servisi! Sam sem bil pred tem ,da bi zadevo nabavil pa so mi odsvetovali, ker dejansko skopirajo zadeve potem ti pa rečejo da kodo za program dobiš pri BRP -ju kar je laž. Vse kar boš je to da boš dal 600evrov za zadevo ,ki ne bo delala!Kode pa se vsako leto menjajo tako da ti to nič kaj dosti ne pomaga!

Sam imam K&N filter. Servise pri BRP -ju delam vsakih 100 delovnih ur.Kilometri mi ne pomenijo nič vedno dam Motul 5100 10/40W in tudi v ostale atv-je ,ki jih servisiram.

Lepo ,da si odkril napako =D>

LP.RBATV
**Servis Štirikolesnikov vseh znamk**
Gsm:040/613-913

---------------------------
Renegade 800X RBR Team

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Nov 2011, 18:37

Vsak je svoje srece kovac! In servisira motor po lastnih izkusnjah in presoji. Zame je to OK. Variomat iz preventive ocistim tudi sam,saj ce se potopim v blato,do moje riti je nekaj blata moped zajel na oddusniku - zajem sem pa ravno zato dvignil.Pri cestni uporabi pa to res ni potrebno opravljati pogosto \:D/

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Nov 2011, 19:26

RBATV napisal/-a:
No tole ti bo dobro podtaknil! Modul se dobi kabel tudi ampak uporabne kode pa ne boš dobil, te so deležni le pooblaščeni servisi! Sam sem bil pred tem ,da bi zadevo nabavil pa so mi odsvetovali, ker dejansko skopirajo zadeve potem ti pa rečejo da kodo za program dobiš pri BRP -ju kar je laž. Vse kar boš je to da boš dal 600evrov za zadevo ,ki ne bo delala!Kode pa se vsako leto menjajo tako da ti to nič kaj dosti ne pomaga!

S tem bi se strinjal...tudi sam imam podobne informacije!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Nov 2011, 19:58

Jaz pa drugacne. Bomo videli kdo ima prav ;) Od tega cloveka sem ze nabavil tester za Volvo VADIS in za Mercedes in pri obeh je prislo vse zraven. Dvomim, da me bo pri BRPju pa nasponal... Nikoli se pa ne ve?! Pustimo se presenetiti.

Vec oktanov, kot ima bencin, cistejsi je in boljsi !

Glede olj in Rotaxa... Aprilia pegaso ima rotaxov motor notr in priporocajo castrol in se eno neznano olje. Kolega ima ultralahko letalo z rotaxom notri in priporocajo SHELL olje. Pri BRP z rotaxom pa BRP olje. Torej iz tega sledi, da priporocajo zgolj kjer imajo vec koristi oz. kako se jim dvigne ! Bi pa definitivno bolj mirno spal z MOTULom oz. SHELLom kot BRP oljem.
BIF napisal/-a:
RBATV napisal/-a:

S tem bi se strinjal...tudi sam imam podobne informacije!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
RBATV
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Domžale
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a RBATV » 14 Nov 2011, 21:34

Ja pri oljih je tako ,da firme plačajo prizvajalcem agregatov ,da jih promovirajo za priporočila!

Programi v avto industriji sploh niso zaščiteni in dobiš polne verzije povsot na netu.Pravtako module lahko kupiš povsot, pri BRP-ju žal ni tako. Obišči BRP forum na ameriški strani pa ti bo vse jasno! Kaj ti hočem povedat. Oni so pred nami v zvezi z BRP-ji vsaj 15 let in vejo kaj pišejo!

LP.RBATV
**Servis Štirikolesnikov vseh znamk**
Gsm:040/613-913

---------------------------
Renegade 800X RBR Team

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Nov 2011, 00:35

Ni mi pa jasno, kaj so mislili pri zadnjem prenosu glede kontrole olje :) Da je treba ukrivit zico in pomerit olje, ce je 25-30mm pod vijakom za dolivanje... jao... KQ rulz

Diagnosticna skatlica tudi narocena...
http://www.brpdiagnostics.com/faqs/ ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Nov 2011, 07:40

[quote="BIF"]1.) Vse moje navedbe temeljijo na mojih izkušnjah in "študijah" ter priporočilih tistih, ki o teh stvareh v resnici nekaj vedo!

Bif, tudi jaz sem analitik že vsa leta. Pa se ne bom več spuščal s tabo v debato, ker boš imel na konci ti prav. S temi študijami, statistiko oz. z znanostjo je tako, da se dejstva in dokazi zelo hitro spreminjajo. V večini primerov pa so rezultati študij in analiz takšni kot jih želi naročnik.
Zato..... uporabljam občutek in vsako stvar sam preverim. Meni motor z 100 oktanskim bencinom deluje boljše, tudi "kitajc" je delal bistveno boljše, AC 400 pa je boljše delal s 95 oktanskim.
Olje menjam na cca 60 ur in naredim najmanj 3.000 km. Občutek imam, da bi lahko naredil tudi več. Zdaj, ko sta že najmanj 2, po mojem "maherja" rekla, da se olje menja na cca 100 ur, bom tudi jaz to delal. Bom pa dal v mašino boljše olje.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 15 Nov 2011, 07:59

notranjc napisal/-a: AC 400 pa je boljše delal s 95 oktanskim.
Moj grizz ima tudi raje 95 oktanov. Kaže, da mašine izdelane še na >tastar ogenj< tudi delujejo najbolje na >tastar bencin<.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Nov 2011, 08:24

Zanimive debate. =D> BIF, boš kmalu na kakšnem vojaškem sodišču, ker same vojne delaš. :haha

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Nov 2011, 08:50

jaka napisal/-a:Zanimive debate. =D> BIF, boš kmalu na kakšnem vojaškem sodišču, ker same vojne delaš. :haha
:D Ne, ne, Jaka, če si mene mislil. Očitno imamo dovolj časa, da se malo "prepucavamo" na forumu.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Nov 2011, 09:02

Že mora biti tako, vsaj dolgočasno ni. Tisto "prepucavanje" pa sploh ni tako hudo in slabo mišljeno. Pa saj nismo na kitajskmu forumu, da se bomo takoj zjokali !!! :mrgreen:
Drugače pa sploh ne dvomin v avtorja tega posta, da ne bo "uštimal" v nulo svojega kanarčka. Po dosedaj videnem in prebranem je kar precej "picajzlast". Tudi BIF-ovi prispevki govorijo o dodatnem -preventivnem delu na svojem kanarčku, vse skupaj pa sigurno prispeva,( poleg rednih servisov), k daljši uporabi štirikolesnika. Vsako dodatno vzdrževanja, dodelave, izkušnje so dobrodošle, predvsem pa včasih izvem tudi, kaj novega. In če je med prispevki kanček humorja je vse skupaj lažje brati.

Odgovori