Outlander 650 max diferencial

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Outlander 650 max diferencial

Odgovor Napisal/-a freshslo » 12 Feb 2015, 13:19

Imam

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Apr 2015, 06:44

tadejmda napisal/-a:Da zaključim tudi to zgodbo. Z Jakom sva bila dogovorjena, da bo konec septembra pregledal še menjalnik. Tistega septemberskega dne sem mu dostavil Atv pred delavnico. Ker se na telefon ni javil sem zvečer preko zvez ugotovil, da je imel tisti dan prometno nesrečo. Še en čas sem upal na njegovo okrevanje, ampak so mi rekli, da bo z težavo okreval. Kasneje sva se z RBATV dogovorila za termin in zamenjal je vse ležaje v menjalniku in dva ležaja v gredi pod motorjem. Zadeva je urejena, nadležnega zvoka ni več. Ostaja pa spomin na Jako.
Koliko te je koštala ta operacija.

Uporabniški avatar
tadejmda
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Goriška Brda

Odgovor Napisal/-a tadejmda » 09 Apr 2015, 13:41

Beno5,
lahko bi rekli kar en letni regres. :eur :eur :eur
A imaš tudi ti te težave oz zvoke?

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 10 Apr 2015, 06:27

tadejmda napisal/-a:Beno5,
lahko bi rekli kar en letni regres. :eur :eur :eur
A imaš tudi ti te težave oz zvoke?
Ne samo zanima me.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 09 Maj 2015, 13:28

freshslo napisal/-a:Imam
Kakšna je cena za ta kljuc.

Uporabniški avatar
tadejmda
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tadejmda » 11 Maj 2015, 20:47

jaz sem ga doma naredil, kupil pravi fi cevi dovaril jezička in matico. vuola. :D

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 11 Jun 2015, 12:36

Pozdravljeni!
Zanima me kakšen fi cevi si uporabil za ta ključ ali pa če lahko freshslo mogoče premeriš svojega da si ga naredim prej preden bom torzijo razkopal. Kako široki in visoki so tisti štirje "zobi"?

Hvala za pomoč v naprej.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
tadejmda
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tadejmda » 11 Jun 2015, 19:42

Debelostenska cev 5 mm FI 60 (notranja mera- svetlina), 4 zobniki 5mmx5mmm. Jaz sem naredil samo 2 zoba in jih ojačal na zunanji strani z lamo 3mm. Spodaj privaril ploščo in matico M19 za potiskanje z moment ključem. LP

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 12 Jun 2015, 06:15

Zdravo!
Najlepša hvala za informacijo. Bom tudi sam naredil tako.
Lp Boštjan

SimS
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Bistrica ob Sotli
Kraj: Bistrica ob Sotli
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SimS » 23 Jun 2015, 11:14

Pozdravljeni!

Že nekaj časa prebiram forum. Navdušenje nad štirikolesniki je preraslo do te meje, da sem postal ponosen lastnik Can-am Outlander Max 1000 Xtp. Ker sem do sedaj vozil samo motorje z štirikolesniki nimam ne vem kašnih izkušen, se obračam na vas. Tudi sam opažam zelo moteč zvok pri pospeševanju (predvsem na asfaltu). Po zvoku sodeč prihaja iz zadnjega diferenciala. Naročene imam 14" platišča in Maxxis Ceros gume, da nekoliko zmanjšam zvok. Me pa zanima ali je možno, da že pri novem motorju kaj ne štima. Sem Iz Bistrice ob Sotli (okolica Podčetrtka). Bilo bi super če bo kdo od vas izkušenih mačkov kje v okolici, da zdevo sproba in sliši.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Jun 2015, 12:25

Pozdravljen in dobrodošel.
Z 14 colskimi felnami si se rešil denarja brez potrebe...sploh ker imaš zdaj gori bead-lock felne, ki so bolj uporabne.
Ne z felnami ne z gumami (govorim o colah), ne boš dobil NIČ, razen tega, da boš gumo kje prebil s felno, ker je obseg gum ostal enak, le "mesa" na gumi je manj. Torej če jih boš preveč pumpal bo vse skupaj bolj trdo, kar pomeni, da boš na prvem resnem off-roadu z veliko verjetnostjo sesipal motor, če bodo mehkejše pa lažje potisneš gumo na kakšni oviri do felne in jo prebiješ. Gume za atv-je nimajo žic kot avto gume. Sicer pa verjamem, da si te zadeve že predhodno dobro naštudiral.... :whistle:
Zvoka pa se boš navadil....nič ni narobe. Se dogaja vsem motoristom (bivšim).

SimS
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SimS » 23 Jun 2015, 13:21

Hmm. Prijazen gospod iz podjetja kjer prodajajo gume za ATV mi je svetoval to kombinacijo ( obrazložitev, da se manj nagiba v ovinkih ). Moje razmerje vožnje 70% cesta 30% off road. Original gume in platišča ostajajo doma, tako da jih za na teren hitro lahko zamenjam. Je pa res, da naročenega še nisem prevzel in si verjetno še vedno lahko premislim. Kako je s tem nagibanjem?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Jun 2015, 14:55

SimS napisal/-a:Hmm. Prijazen gospod iz podjetja QuadSquad mi je svetoval to kombinacijo ( obrazložitev, da se manj nagiba v ovinkih ). Moje razmerje vožnje 70% cesta 30% off road. Original gume in platišča ostajajo doma, tako da jih za na teren hitro lahko zamenjam. Je pa res, da naročenega še nisem prevzel in si verjetno še vedno lahko premislim. Kako je s tem nagibanjem?
Prijazen gospod iz QuadSquad-A.....je prijazen.
Bom dal prispodobo, ki ti bo malce bližje. Kupiš KTM 990 Adventure....in ti prijazen gospod svetuje, da daj gor nizkopresečne gume, pa colo večje felne....da ga boš lažje polagal v ovinkih.
Na motor, ki je namenjen za vse kaj drugega kot za na cesto bi zdaj dajali nove copatke, da se ne bo nagibal v ovinkih. :shock: :shock: :shock:
Vse kar v resnici potrebuješ so 30mm. distančniki....in Cerros gume.
....in prijazni gospod to natančno ve.....

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 23 Jun 2015, 15:07

Pa še na zalogi je :P

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 23 Jun 2015, 20:54

veliko se da rešit to ruženje z centriranjem gum..in z točno enakim tlakom u gumah.preverjeno.ni pa ruženje odpravljeno.je pa malenkost bolše.sicer pa..4 leta garancije..pa naj zruži če mu paše.:)

Uporabniški avatar
tadejmda
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tadejmda » 24 Jun 2015, 06:57

SimS,
tudi na te zvoke se navadiš.
Sicer na posnetku G1 650 od 3:00 minute dalje oziroma 4:30 pri višji hitrosti hudi zvoki :whistle: :whistle: :whistle: .

https://www.youtube.com/watch?v=qCw6sDw7ilY

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 24 Jun 2015, 07:22

Bugi, ne zavajaj forumasev..s centriranjem gum se ne in se nikol nebo odpravil kakršen koli zvok od gum ali česarkoli.

Verjetno,ko so ti gume centrirali, se ti je zdelo fajn, da manj trese, zato pa si pol pozabo, kak so ze glasne ;)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Jun 2015, 08:01

Kar se tiče zadnjega kotnega prenosa...verjetno ima svoj specifičen zvok. Ker lahko primerjam dva motorja ...650 max G1....in 800 Max G2....razlike ni nobene. Tako, da o kakšnem patološkem "ruženju" ne moremo govorit. Zvok je specifičen in na njega se navadiš.
Okrog gum pa....v tem primeru bi moral prikimati Bugi-ju. Tudi sam imam takšno izkušnjo. Mislim pa da je vzrok v zadnjem desnem kolesu kjer je nameščen zavorni disk.
Namreč...po prvem centriranju novih gum se je pojavil nov zvok...nekako wau,wau,wau, ki se je stopnjeval z hitrostjo (seveda slišen le na asfaltu). Ker mi ni dalo miru sem tako dolgo "šnjofal" okrog koles, da sem ugotovil, da je dečko uteži na felno ob centriranju nalepil tako, da so drsale po zavornem cilindru....sicer izjemno malo....ampak očitno dovolj, da je bili slišno in moteče.
Potem sem uteži (ploščice) odlepil in je bilo bistveno bolje...le klasičen zvok zaležane gume. Potem sem gume napumpal na 0,9 Bar-a in jih pustil na soncu in odpeljal nekaj cestnih fur. Po cca. 1 tednu sem jih spustil na 0,5Bar-a in po enem tednu še na 0,4Bar-a ter dal kolo na novo centrirat s tem, da sem dečkota opozoril na zelo majhen prostor med felno in zavornim cilindrom. Je upošteval in od takrat je veliko bolje.
V vsakem primeru pa....s kotnim prenosom ni nič narobe...ima svoj specifičen zvok in to je to.
Z nekaj poigravanja z gumami in pravilno uravnoteženostjo pa se da tisti zvok, ki ga opisujete definitivno zmanjšat na sprejemljivo raven.
In to je vsa štorija...ampak to je bolj za nas perfekcioniste....poznam tipe, ki vozijo z raztrganimi manšetami, povitimi felnami in še marsičem....pa jih nič ne moti in nič ne slišijo....verjetno jih še drek na vizirju ne bi motil, če ne bi smrdel... :mrgreen:
Smo pač različni.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 24 Jun 2015, 09:47

SimS napisal/-a:Hmm. Prijazen gospod iz podjetja kjer prodajajo gume za ATV mi je svetoval to kombinacijo ( obrazložitev, da se manj nagiba v ovinkih ). Moje razmerje vožnje 70% cesta 30% off road. Original gume in platišča ostajajo doma, tako da jih za na teren hitro lahko zamenjam. Je pa res, da naročenega še nisem prevzel in si verjetno še vedno lahko premislim. Kako je s tem nagibanjem?

Prijazen gospod ima le 14tke na zalogi, zato jih tudi priporoča. Preverjeno :D
Distančnik in 12tke pa samo glej pred motor ter ne poslušaj, če kaj poje, žvižga, tuli, škriplje...
Imaš pravi stroj in uživaj v v vožnji, zvoka se boš navadil tako kot smo se ga mi zato le srečno in varno vožnjo \:D/

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 24 Jun 2015, 13:22

BIF napisal/-a: Mislim pa da je vzrok v zadnjem desnem kolesu kjer je nameščen zavorni disk.
Namreč...po prvem centriranju novih gum se je pojavil nov zvok...nekako wau,wau,wau, ki se je stopnjeval z hitrostjo (seveda slišen le na asfaltu). Ker mi ni dalo miru sem tako dolgo "šnjofal" okrog koles, da sem ugotovil, da je dečko uteži na felno ob centriranju nalepil tako, da so drsale po zavornem cilindru....sicer izjemno malo....ampak očitno dovolj, da
Verjetno misliš spredaj? Zadaj kolko vem ma disk na kardanu ki gre iz menjalnika? Torej pred kotnim prenosom... razen če ma novi okvir kaj drugače, tvoja 650 ma ziher pred kotnim prenosom :)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Jun 2015, 13:28

Ja novi (G2) imajo disk nameščen v zadnjem desnem kolesu. Stari (G1) pa na kardanu).

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 24 Jun 2015, 15:12

Gume!! Enako izkusnjo imam sam, sploh z zadnjo nabavo SUN-F (kitajcev) je veliko v centriranju. Vendar jih je treba najprej malce "zgonit", da se pustijo dobro scentrirati.

Kar se pa zvokov tice, pa mocno dvomim, da sploh slisis zadnji prenos, prej bos slisal zvizganje zraka v CVTju in menjalnik. Se pa zvok prenasa in ponavadi je res slisati kot bi zadnji prenos zvizgal.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 24 Jun 2015, 16:06

freshslo napisal/-a: Kar se pa zvokov tice, pa mocno dvomim, da sploh slisis zadnji prenos, prej bos slisal zvizganje zraka v CVTju in menjalnik. Se pa zvok prenasa in ponavadi je res slisati kot bi zadnji prenos zvizgal.
;) ...se mi ni ljubilo na dolgo razlagat, ker bodo sedaj sledila vprašanja in demanti....se pa strinjam s teboj!

SimS
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SimS » 25 Jun 2015, 10:46

Jam napisal/-a:Pa še na zalogi je :P
Mi še lahko napišeš kje?

SimS
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SimS » 25 Jun 2015, 10:59

Ja teh zvokov se je verjetno res potrebno navadit. Imam skoz občutek, da je nekaj narobe. Še eno vprašanje. Po zadnji turi slišim rahel cvileč zvok, ampak samo ko rahlo pritisnem na plin, ko so obrati malo višji, ta zvok izgine. Bi bilo potrebno kaj očistit? Če že ravno debatiramo o zvokih :) . Hvala!

Odgovori